Орбітальний ланч. Для космосу розробили ароматну їжу в інноваційній упаковці

Компанія Servair створила меню для астронавтів майбутньої місії «Альфа». Це справжня їжа для гурманів.

Щоб забезпечити збереження смакових якостей, гарантуючи при цьому їхній тривалий термін зберігання за кімнатної температури, інженери Servair працювали разом з Технічним центром збереження сільськогосподарської продукції та обрали технологію, за якою готову їжу упаковують у гнучкий мішок.

Це дозволило кухарям створити продукт, який залишається стабільним навіть в екстремальних умовах.

На відміну від традиційного консервування, ця нова упаковка дозволяє зберігати свої первісні смакові якості та має довгий термін зберігання.

Завдяки інноваційним мішечкам легше керувати відходами на борту

Гнучка упаковка складається з кількох шарів алюмінію та пластику, які чергуються. Вони придатні для контакту з харчовими продуктами та обробки при високій температурі.

Пакети — герметичні, а вміст — стерильний після використання. Мікроорганізми та спори знищуються при використанні високого тиску та високої температури — 120-130 °C.

Створюючи меню, Servair організувала порівняльну дегустацію страв, приготованих у стерилізованих гнучких пакетах для астронавтів.

У космосі смак спотворюється, тому команді довелося коригувати рецепти під час їхньої розробки та чітко слідувати строгим правилам — їжа для космонавтів повинна бути досить густою, містити менше солі (до 500 мг) та не містити алкоголю.

«Для мене було дуже важливо зберігати аромат страв, незалежно від того чи це свіжі, чи в стерилізовані пакети. Ми старанно працювали над коригуванням приправ кожен раз, поки не отримали продукт, який на смак був дуже близький до своєї некосмічної версії», — сказав Франсуа Адамскі, шеф-кухар корпорації Servair.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японці розробили стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб допомогти прискорити загальний розвиток сектору: джерело клітин, культуральне середовище, обладнання...

Особистий шеф-кухар Пола Маккартні та Елтона Джона схвалив білок із люпину

Скотт Фіндлі свого часу навчався у Гордона Рамзі та був приватним шеф-кухарем таких відомих клієнтів як сер Пол Маккартні,...

Німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски із коріння грибів

Це – найбільшая інвестиція в грибний міцелій у Європі Загальна сума коштів, отриманих на сьогодні Infinite Roots, сягає $73 млн.Компанія...

Виробник першої рослинної баранини отримав мільйонні інвестиції та взявся за розробку дичини

В інвестиційному раунді взяли участь AgFunder, Bessemer Venture Partners, New Crop Capital та Siddhi Capital. Зокрема, це перший випадок,...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може...

Їстівні ложки зі смаком ванілі на півмільйона доларів — стартап шокував ринок

Засновник компанії Дінеш Тадепаллі придумав їстівні столові прибори, коли...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи»...

Український стартап виготовлятиме у Франції упаковку для їжі з опалого листя

Після цього стартап планує придбати щонайменше три інші заводи...

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big...

Вибір редактора
В продовження теми