Інвестори дали $1,6 млн на клітинних лобстерів. Це – чисте м’ясо, тільки без панцира

Компанія Cultured Decadence, що базується у Вісконсині, оголосила про залучення фінансування в розмірі $1,6 млн на створення клітинного м’яса омарів.

Серед інвесторів Cultured Decadence — Bluestein Ventures, Joyance Partners, Revolution’s Rise of Rest Seed Fund, gener8tor, GlassWall Syndicate, Bascom Ventures та китайська Dao Foods.

Компанія також отримала фінансування від Корпорації економічного розвитку штату Вісконсин, яка діє під управлінням Центру комерціалізації технологій.

Кошти підуть на розширення команди та продовження розробки прототипів м’яса омарів, вирощених у лабораторії, для підготовки до комерційного запуску.

Лабораторно вирощене м’ясо омарів стане першим подібним продуктом щонайменше на території Північної Америки.

Найбільшою конкурентною перевагою клітинних лобстерів є те, що їх виробництво не потребує океану та менше впливає на навколишнє середовище. Водночас, клітинні омари містять вищу якість поживних речовин.

Зовні вони схожі на справжні морепродукти, але це – чисте м’ясо, без панцира та інших органів

Лобстер стане першим продуктом, який Cultured Decadence відтворить у лабораторії. Далі компанія планує перенести цю технологію на цілий ряд морепродуктів, включаючи коропа, креветки та морські гребінці.

Cultured Decadence позиціонує свою мету як можливість зменшити залежність планети від традиційних морепродуктів та знизити забруднення океану.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Напій для мислення — стартап збирає $1 млн на революційний продукт

Кампанія розміщена на платформі краудфандингу StartEngine.NERD Focus має дійсно унікальну продуктову пропозицію. Це – “напій для мислення”, який складається...

Уряд профінансує ветеранам до 1 млн грн на сировину та обладнання

Грантова програма створена для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю, які отримали її внаслідок війни, а також їхніх дружин...

Інвестори вкладають $0,2 млрд у м’ясо з «пробірки» — завод збудують у Перській затоці

Зараз Eat Just культивує курятину на потужностях в Сінгапурі та співпрацює з сервісом foodpanda, аби доставляти інноваційну їжу відразу...

Стартап створив білок з пива та картоплі. Технологія може стати промисловою

Аналітики підрахували, що до 2050 року завдяки світовому приросту населення, виробництво продовольства має зрости орієнтовно на 60%, а це...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Американці за допомогою мікробів створили кальмара, котрий не відрізнити за текстурою від справжнього

Виготовлений із мікопротеїну методом мікробного бродіння, продукт за зовнішнім...

Мусульмани готові визнати м’ясо, вирощене в лабораторії, халяльним

Халяльні вимоги, викладені MUIS, включають забезпечення того, щоб клітинні...

Мохіто із моцарели. Відходи сироваріння переробили на 80-градусний спирт

Таким шляхом пішла компанія Wheyward Spirit. Вона була заснована...

Бренд «бісерного» морозива завдяки роботам виріс до $150 млн

Якщо у 2005 р. Mini Melts мала один кіоск...

Колишні керівники мережі, яка скоро зайде в Україну, випустять веганські яйця

Юрген Ахенбах, Мартін Гессе, Олександр Вільчек і Дітер Лампрехт...

Вибір редактора
В продовження теми