Випустили джина: У Фінляндії виготовили перший джин на основі вівсяного молока

Фінська компанія Arctic Blue Beverages, як виробляє удостоєний нагород джин, цього тижня запустила новий продукт — джин з додаванням веганського вівсяного молока.

На розробку продукту частково надихнув член правління Arctic Blue Туомас Кукконен, який є колишнім генеральним директором фінської вівсяної компанії.

Новий продукт називається Arctic Blue Oat. Виготовляється з органічного рослинного молока, що містить лише воду та овес, а також не має у складі глютену. 

Для виготовлення лікеру вівсяне молоко поєднують із ремісничим джином зі СхідНюї Фінляндії

На веб-сайті компанії смак її найновішого джину описується як «… смак вівсяного чорничного пирога, ароматизованого ваніллю та доповненого щедрою посипкою кардамоном».

Спочатку Arctic Blue Oat буде доступний на фінському ринку протягом найближчих кількох місяців. Пізніше, в 2021 році, його продажі розповсюдяться на інші країни.

«Дотепер овес в основному використовувався в молочних продуктах. Але він також працює як відмінна основа для алкогольних продуктів», — каже Вальттері Ерома, генеральний директор Arctic Blue Beverages.

Джерела: The Spoon, Vegconomist, Arcticbluebeveraged

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гастрономічні тренди 2025 року: які смаки та технології домінуватимуть?

Гастрономія завжди була ареною експериментів, де нові смаки, інгредієнти й технології змінюють наше сприйняття їжі. У 2025 році ця...

Французи створили кросівки із кукурудзи, винограду та кактусів. Їсти не можна

Як вихідний матеріал для виготовлення шкіри компанія використовує залишки виноградної м’якоті з італійської виноробної промисловості, листя кактуса опунції, не...

Найбільше агентство з сертифікації кошерності визнало лабораторне м’ясо

Це стало першою та ключовою точкою дотику релігійних дієтичних стандартів і передових харчових технологій у промисловості культивованого м’яса. Успішне отримання...

Український стартап виготовлятиме у Франції упаковку для їжі з опалого листя

Після цього стартап планує придбати щонайменше три інші заводи в Європі протягом наступних п’яти років. “Наразі єдиним нашим інвестором є...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Безалкогольне червоне вино з відтінком дуба стало напоєм року

«Це найкраще червоне безалкогольне вино, яке куштували судді. Вино...

Стартап створив молекулярну курятину з води, квасолі, трав та овочів. Вона містить все, що є у м’ясі

Виробничий стартап Shandi Global розробив аналог м’яса рослинного походження...

Рослинне м’ясо продається краще, ніж до пандемії – дослідження

Хоча у 2023 році продажі веганського м'яса та морепродуктів...

Український виробник їстівного чаю націлився на ринки Данії та Швеції

Brancho почала виготовляти фруктові солодощі у 2018 році Чотири роки...

Підзарядись: Tesla готується до відкриття власних ретро-ресторанів

Наразі заявка очікує на розгляд.Сама ідея не є новою....

Вибір редактора
В продовження теми