Залучені кошти підуть на пожвавлення виробництва комерційного продукту компанії, а саме Solein, його ще називають «повітряний білок». Це доводить загальний обсяг фінансування, залученого Solar Foods, до 35 млн. євро (приблизно $41,6 млн).
Процес синтезу білка відбувається шляхом подачі елементів з повітря, таких як вуглекислий газ та водень, генетично модифікованим мікробам (наприклад, дріжджам) у ферментаційному резервуарі з електричним приводом. Мікроби поглинають повітряні елементи і виділяють їстівний білок.
У Solar Foods називають цей метод «газовим бродінням», і він схожий на варіння пива або виготовлення йогурту
Великою перевагою Solein є його менш згубний вплив на планету, ніж традиційне тваринництво або навіть білок на рослинній основі, адже для цього не потрібно багато землі чи води, і це не залежить від кліматичних умов.
Solar Foods заявила, що Solein створює приблизно 1% викидів парникових газів від виробництва м’ясного білка і 20% від виробництва рослинних білків.
Зараз Solein перебуває на стадії комерціалізації, а фінансування планують використати на будівництво пілотного виробничого об’єкта. Новий заклад включатиме фуд-бар і його введуть в експлуатацію орієнтовно на початку 2023 року.
Джерело: The Spoon