Solar Foods отримала 10 млн євро на виробництво білка з повітря

Компанія Solar Foods, яка буквально виробляє білок з повітря, оголосила, що отримала 10 млн євро (приблизно $11,98 млн) у вигляді фінансування від Фінського кліматичного фонду.

Залучені кошти підуть на пожвавлення виробництва комерційного продукту компанії, а саме Solein, його ще називають «повітряний білок». Це доводить загальний обсяг фінансування, залученого Solar Foods, до 35 млн. євро (приблизно $41,6 млн).

Процес синтезу білка відбувається шляхом подачі елементів з повітря, таких як вуглекислий газ та водень, генетично модифікованим мікробам (наприклад, дріжджам) у ферментаційному резервуарі з електричним приводом. Мікроби поглинають повітряні елементи і виділяють їстівний білок. 

У Solar Foods називають цей метод «газовим бродінням», і він схожий на варіння пива або виготовлення йогурту

Великою перевагою Solein є його менш згубний вплив на планету, ніж традиційне тваринництво або навіть білок на рослинній основі, адже для цього не потрібно багато землі чи води, і це не залежить від кліматичних умов.

Solar Foods заявила, що Solein створює приблизно 1% викидів парникових газів від виробництва м’ясного білка і 20% від виробництва рослинних білків.

Зараз Solein перебуває на стадії комерціалізації, а фінансування планують використати на будівництво пілотного виробничого об’єкта. Новий заклад включатиме фуд-бар і його введуть в експлуатацію орієнтовно на початку 2023 року.

Джерело: The Spoon

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап розробив рослинне молоко з вишневих кісточок

Себастіон Єщко, один із співзасновників Kern Tec, розповів, що натхнення створити компанію з’явилося тоді, коли підприємці дізналися у місцевих...

Будьмо! «Ідеальному кандидату» заплатять $40 тис. за відвідування пабів

Нещодавно Рада округу Лінкольншир опублікувала список вакансій для розвитку свого нового проєкту «Inns on the Edge». «Ідеальним кандидатом» бачать креативного...

Сімейне господарство створило енергетичні медові снеки для ЗСУ

Снек «Медова паста +292» має енергетичну цінність у 292 кКал на одну порцію, високий вміст легкозасвоюваних вуглеводів, білків та...

$80 млрд до 2030 року: веганська їжа стає рутинним перекусом, ринок подвоюється

Зараз ця категорія оцінюється в $44,02 млрд.   З 2022 р. до 2030 р. сегмент веганських закусок зростатиме на 6,9% щороку Основними...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Масло масляне. З кокосової олії створили замінник столового масла для веганів

Масло вироблене однойменним швейцарсько-філіппінським соціальним підприємством, заснованим Шарон Каттлеєю...

Точна ферментація: створили солодкий протеїн, що замінить цукор

Інноваційний «солодкий протеїн» виготовляють з тропічних рослин Малайзії, Китаю...

Корона з сіна. Corona створила упаковку для пива з ячмінної соломи

Таким чином компанія AB InBev, яка володіє правами на...

Німці розробляють технології виробництва котлет, тофу та макаронів із коноплі

Коноплі мають не лише величезний лікувальний потенціал, але й...

Чіпскоїн. Pringles продає віртуальні чіпси за криптовалюту

Свою пропозицію компанія називає CryptoCrisp. Об’єм випуску серії з...

Вибір редактора
В продовження теми