Яйця навчилися дезинфікувати за мільярдну долю секунди. Прямо в упаковці

Дослідники розробили недорогу, безпечну та надійну технологію дезінфекції поверхні упакованих яєць. Вона допомагає знищувати бактерії, включаючи сальмонелу на шкаралупі яєць.

Це також допомагає вирощувати здорових курчат-бройлерів з меншою кількістю антибіотиків і сильним імунітетом до вірусних захворювань.

Запаковані яйця дезінфікуються за 50 наносекунд (одну мільярдну секунди) електронним променем. Дезінфекція відбувається в пластикових контейнерах.

«У 86% курчат з необроблених яєць є ознаки хронічного запалення. У курей зі опромінених яєць цей показник досяг лише 4%», — зазначає Сергій Соковнін, професор Уральського федерального університету та Уральського відділення Російської академії наук.

За його словами, водночас курчата з другої групи мали підвищений імунітет до хвороби Ньюкасла — вірусної хвороби птахів.

«Це означає, що кури зі стерилізованих яєць будуть менше хворіти. І можна буде зменшити дозу антибіотиків, коли вони суттєво виростуть», — говорить він.

Технологія також економить час для промислових виробників. Вилуплення курчат з чистих яєць займає приблизно на шість годин менше. Замість звичних 22-24 годин кури з’являються через 16-18 годин. Це надзвичайно важливо, оскільки зменшує виробничі витрати.

За словами вчених, за допомогою цієї технології можна також дезінфікувати поверхню яєць інших птахів та продуктів з шкіркою або іншою натуральною упаковкою, таких як насіння, банани та апельсини.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Mars наповнить свої найвідоміші цукерки смаком гірчиці

Гірчичні солодощі будуть доступні протягом обмеженого періоду часу. Їх продаватимуть у США до Національного дня гірчиці, який припадає на...

Бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями

Mark’s Mindful Munchies пропонують корисні закуски із цільного зерна з додаванням натуральних спецій.Цього місяця на полицях магазинів з’явилась нова...

Їстівне чорнило для друку на тістечках визнали кошерним

Хоча їстівне чорнило принтерів Eddie завжди було кошерним, виробник зазначає, що слідування правилам виготовлення та постачання кошерного чорнила недостатньо,...

“Залізна людина” вкладається в ферму хробаків, з яких будуть виробляти корми для худоби та риби

Венчурні інвестори стоять у черзі, щоб вкластися у компанію Ynsect SAS, яка вирощуватиме хробаків для виробництва кормів для великої...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

$80 млрд до 2030 року: веганська їжа стає рутинним перекусом, ринок подвоюється

Зараз ця категорія оцінюється в $44,02 млрд.   З 2022 р....

ТОП-8 суперфудів для зниження стресу та поліпшення настрою

Ми всі знаємо, від поганого настрою може врятувати шматочок...

Вибір редактора
В продовження теми