Стартап виростив жир без тварин та збирає $24 млн на його виробництво

Американський стартап Mission Barns зосереджується на вирощуванні тваринного жиру, тільки без тварин, а також збирає на налагодження виробництва $24 млн інвестицій.

Серед інвесторів компанії Lever VC, Gullspang Re: Food, Фонд Гумбольдта, Green Monday Ventures та Enfini Ventures.

Таким чином, загальна сума залучених коштів зі старту проєкту складе $28 млн.

Mission Barns використовує клітинну технологію. Процес виробництва починається із забору клітин тварини та переміщення їх у теплий культиватор, що імітує тіло тварини.

Клітини ростуть природним чином, як у корови, курки чи свині, коли їх годують поживними речовинами, включаючи вітаміни, цукор та білки. Після «відгодівлі» клітин процес вирощування закінчується. 

«Жир має аналогічний смак, але не потребує забою тварин і отримується більш екологічним способом», — стверджують у Mission Barns

У серпні минулого року компанія провела випробування смаку свого клітинного жиру за межами ресторанів у Сан-Франциско та Окленді, штат Каліфорнія.

Протягом останнього року невпинно росте тенденція отримання тваринного жиру альтернативними способами. Ряд стартапів розробляють власні технології. Приміром, австралійська компанія Nourish Ingredients використовує дріжджове бродіння для створення жиру на рослинній основі.

Mission Barns розробили власний продукт, котрий у співпраці з партнерами планують включати у котлети, гамбургери, нагетси тощо.

Джерело The Spoon, Mission Barns

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Британська компанія з мільйонними продажами створила цільну баранину з королівської гливи

Wicked Kitchen запевняє, що її продукт є першим у своєму роді на ринку.Печеня з рослинної ягнятини з гранатовими зернами...

Штучний інтелект приймає замовлення їжі за телефоном

Стартап розробляє голосові інтерфейси для автоматизації прийому телефонних дзвінків в ресторанах з використанням штучного інтелекту. Він вирішує проблему пропущених...

У супермаркетах з’являться рослинні стегенця зі шкірою з морських водоростей

Гіперреалістичні рослинні стегенця поєднують три запатентовані технології, які дозволяють відтворити складну тривимірну структуру м’яса. У їх складі – соєвий протеїн...

Травний тракт: як foodtech змінює гастрономічні звички і геополітику

Україна має маленький секрет. Звичним пафосним конструкцій типу «кращий чорнозем на планеті», «незаймана екологія» або «батьківщина органічного землеробства» залишилося...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Білл Гейтс інвестує у стартап, що створює грудне людське молоко в лабораторії

Стартап з Північної Кароліни отримав фінансування від вже існуючого...

В Україні створили перший рослинний стейк. Він схожий на мармурову яловичину

Паралельно з запуском виробництва рослинного стейка, компанія вже налагодила...

Вибір редактора
В продовження теми