Стартап виростив жир без тварин та збирає $24 млн на його виробництво

Американський стартап Mission Barns зосереджується на вирощуванні тваринного жиру, тільки без тварин, а також збирає на налагодження виробництва $24 млн інвестицій.

Серед інвесторів компанії Lever VC, Gullspang Re: Food, Фонд Гумбольдта, Green Monday Ventures та Enfini Ventures.

Таким чином, загальна сума залучених коштів зі старту проєкту складе $28 млн.

Mission Barns використовує клітинну технологію. Процес виробництва починається із забору клітин тварини та переміщення їх у теплий культиватор, що імітує тіло тварини.

Клітини ростуть природним чином, як у корови, курки чи свині, коли їх годують поживними речовинами, включаючи вітаміни, цукор та білки. Після «відгодівлі» клітин процес вирощування закінчується. 

«Жир має аналогічний смак, але не потребує забою тварин і отримується більш екологічним способом», — стверджують у Mission Barns

У серпні минулого року компанія провела випробування смаку свого клітинного жиру за межами ресторанів у Сан-Франциско та Окленді, штат Каліфорнія.

Протягом останнього року невпинно росте тенденція отримання тваринного жиру альтернативними способами. Ряд стартапів розробляють власні технології. Приміром, австралійська компанія Nourish Ingredients використовує дріжджове бродіння для створення жиру на рослинній основі.

Mission Barns розробили власний продукт, котрий у співпраці з партнерами планують включати у котлети, гамбургери, нагетси тощо.

Джерело The Spoon, Mission Barns

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Пиво, зварене з роботом-пивоваром, взяло золото на найбільшому конкурсі у світі

Американський портер Крістіана Чендлера, приготований за допомогою BEERMKR, обійшов 164 учасників. "Чорт, я взяв золото! Та я роками намагався виграти...

Іспанці створили енергетик із священного дерева індіанців

Ключовий інгредієнт напою – листя йерба мате, яке природним чином містить кофеїн і вивільняє набагато більш плавну та тривалу...

Вчені перетворили звичайні гази на їжу, поживнішу за яловичину

Дослідники з Університету Тюбінгена в Німеччині розробили процес, у якому використовуються вуглекислий газ, кисень і водень для вирощування дріжджів...

Стартап Pairwise залучив $90 млн на створення вишень без кісточок

Інвестиційний раунд очолили Глобальний фонд харчових та сільськогосподарських технологій Pontifax та існуючий інвестор стартапу Deerfield Management Company. Також долучилася компанія...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

У ресторанах з’явилася перша рослинна ягнятина, яка смачніша за спражнє м’ясо

Стартап запевняє, що йому вдалося відтворити смак і текстуру...

Ukraine Creates Its First Innovative Food Industry Park

The VOLIA industrial park unites three locations specializing in...

IKEA створила чорну ікру із водоростей

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують,...

Австралійці роблять унікальні горілку, джин, лікер та перший у світі віскі з овечої сироватки

Винокурню власники ферми створили як екологічний спосіб переробки відходів...

За десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців

За цей час Mosa Meat розпочала будівництво гігантського заводу...

Вибір редактора
В продовження теми