Серед інвесторів компанії — Lever VC, Gullspang Re: Food, Фонд Гумбольдта, Green Monday Ventures та Enfini Ventures.
Таким чином, загальна сума залучених коштів зі старту проєкту складе $28 млн.
Mission Barns використовує клітинну технологію. Процес виробництва починається із забору клітин тварини та переміщення їх у теплий культиватор, що імітує тіло тварини.
Клітини ростуть природним чином, як у корови, курки чи свині, коли їх годують поживними речовинами, включаючи вітаміни, цукор та білки. Після «відгодівлі» клітин процес вирощування закінчується.
«Жир має аналогічний смак, але не потребує забою тварин і отримується більш екологічним способом», — стверджують у Mission Barns
У серпні минулого року компанія провела випробування смаку свого клітинного жиру за межами ресторанів у Сан-Франциско та Окленді, штат Каліфорнія.
Протягом останнього року невпинно росте тенденція отримання тваринного жиру альтернативними способами. Ряд стартапів розробляють власні технології. Приміром, австралійська компанія Nourish Ingredients використовує дріжджове бродіння для створення жиру на рослинній основі.
Mission Barns розробили власний продукт, котрий у співпраці з партнерами планують включати у котлети, гамбургери, нагетси тощо.
Джерело The Spoon, Mission Barns