Їжа для усіх. Алергік створив снеки, які не містять жодного алергену

Чиказький стартап Blake’s Seed Based розробив снеки, які виключають наявність восьми найсильніших алергенів — арахісу, горіхів, пшениці, сої, яєць, молочних продуктів, риби та молюсків.

Замість цього лінійка харчових батончиків Blake’s Seed Based має у складі насіння, нут, листкову лободу та хрусткий рис. Ароматизаторами виступають малина, ананас або чорниці з лимоном.

Поєднання гарбузового насіння, насіння соняшнику та насіння коричневого льону додає поживності, аромату та хрусткості новим закускам 

Засновник Blake’s Seed Based Блейк Соренсон ще в дошкільному віці отримав діагноз «смертельна алергія на горіхи», тому він як ніхто розуміє проблеми алергіків.

Три роки тому Соренсон розробив початкові рецепти своїх батончиків на основі насіння для проєкту бізнес-школи.

«Я виріс як дитина-алергік, і цілий ряд продуктів, таких як горіхові мікси, печиво, батончики, закуски, які теж зазвичай містять горіхи, були для мене просто поза межами досяжності», сказав він. 

Соренсон жив з цим 28 років, аж допоки у нього не з’явилася ідея вирішити власну проблему, і почати виготовляти безпечні снеки самостійно. За неможливості їсти горіхи, альтернативою стало насіння.

Сьогодні продукцію Blake’s Seed Based можна знайти у понад 1000 роздрібних торгових точок по всіх штатах, включаючи Sprouts Farmers Market та деякі магазини Walmart в США. 

Влітку це число подвоїться, оскільки бренд розширюється до Kroger. Безалергенні снеки також доступні в на сайті самої компанії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Зелена енергія в харчовій промисловості: нові технології та тренди

Харчова промисловість відіграє важливу роль у глобальній економіці, але водночас є одним із найбільших споживачів ресурсів та джерел викидів....

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

Фіни готові навчити півтори сотні компаній дешево вирощувати лабораторне м’ясо

Технологію розробили Пекка Катаяісто з Інституту наук про життя Гельсінського університету (HiLIFE) та його команда у проєкті “Myocopia”. дослідники пропонують...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Український виробник корисних солодощів Green Leaf вийшов на ринок США

Green Leaf — виробник стевії та корисних солодощів, що...

Поляки розробили наклейки, які подовжують термін зберігання грибів

Формат наклейки – простий у використанні, говорить Тім Малефіт,...

Стартап, що вирощує молоко в лабораторії, зібрав десятки мільйонів інвестицій з усього світу

Раунд знаменує собою одне з найбільших капіталовкладень у секторі...

Хоум хорека: через пандемію 44% ресторанів «на виніс» відкривається прямо вдома

Повна картина стане чіткішою у квітні, коли всі місцеві...

Вибір редактора
В продовження теми