Їжа для усіх. Алергік створив снеки, які не містять жодного алергену

Чиказький стартап Blake’s Seed Based розробив снеки, які виключають наявність восьми найсильніших алергенів — арахісу, горіхів, пшениці, сої, яєць, молочних продуктів, риби та молюсків.

Замість цього лінійка харчових батончиків Blake’s Seed Based має у складі насіння, нут, листкову лободу та хрусткий рис. Ароматизаторами виступають малина, ананас або чорниці з лимоном.

Поєднання гарбузового насіння, насіння соняшнику та насіння коричневого льону додає поживності, аромату та хрусткості новим закускам 

Засновник Blake’s Seed Based Блейк Соренсон ще в дошкільному віці отримав діагноз «смертельна алергія на горіхи», тому він як ніхто розуміє проблеми алергіків.

Три роки тому Соренсон розробив початкові рецепти своїх батончиків на основі насіння для проєкту бізнес-школи.

«Я виріс як дитина-алергік, і цілий ряд продуктів, таких як горіхові мікси, печиво, батончики, закуски, які теж зазвичай містять горіхи, були для мене просто поза межами досяжності», сказав він. 

Соренсон жив з цим 28 років, аж допоки у нього не з’явилася ідея вирішити власну проблему, і почати виготовляти безпечні снеки самостійно. За неможливості їсти горіхи, альтернативою стало насіння.

Сьогодні продукцію Blake’s Seed Based можна знайти у понад 1000 роздрібних торгових точок по всіх штатах, включаючи Sprouts Farmers Market та деякі магазини Walmart в США. 

Влітку це число подвоїться, оскільки бренд розширюється до Kroger. Безалергенні снеки також доступні в на сайті самої компанії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Нектар із щавля: колишній айтішник чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені

Переїхавши з початком повномасштабного вторгнення на Прикарпаття, Володимир заснував сіті-ферму «Micro Green Прикарпаття». Спочатку це було приміщення на 70 квадратних...

МХП представила власні кулінарні рішення на міжнародній виставці SIAL 2024

Компанія фокусується на продуктах з доданою цінністю — підготовлених до приготування та готових до споживання — як для кінцевого...

Відома пивоварня з офісом в Україні замінила ячмінь на африканське зерно, якому п’ять тисяч років

Фоніо – це зерно з Західної Африки, яке культивується там понад 5000 років. Воно стійке до посухи та здатне...

IKEA створила чорну ікру із водоростей

Ікринки Sjörapport є дійсно веганськими, але виглядають і смакують, як справжня чорна ікра.На веб-сайті IKEA ікра представлена у 85-грамовому...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі...

Перший у світі справжній мед без бджіл з’явиться на полицях магазинів до кінця року

Вперше продукт презентували на приватній дегустації в Сан-Франциско, в...

Як нейротехнології та штучний інтелект змінюють харчову індустрію та раціон

Штучний інтелект (ШІ) у харчовій індустрії змінює підхід до...

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до...

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили,...

Вибір редактора
В продовження теми