Кулебяка для Кулібіна. Uniliver навчає сім’ї винаходити їжу з відходів

Третина всієї їжі, що виробляється у всьому світі, йде у відходи. Це генерує величезні об’єми викидів парникових газів. Ба більше, 25% запасів прісної води у світі йде на вирощування їжі, яку ніколи не їдять.

«Харчові відходи це зростаюча гуманітарна та екологічна криза», говорить Крістіна Бауер-Планк з Unilever.

Компанія взяла за мету боротьбу з харчовими відходами як у свої прямих операціях, так і у щоденному житті споживачів.

В даний час 40% харчових відходів створюється саме на рівні споживання, що робить це важливим полем битви. «На розвинутих ринках таких країн як Великобританія та Північна Америка показник набагато перевищує 40%», каже Бауер-Планк.

Середня британська сім’я щороку втрачає 730 фунтів стерлінгів через харчові відходи, в США ця цифра зростає до 2275 доларів на сім’ю на рік.

Щоб змінити ситуацію, компанія використає силу своїх брендів. Unilever буде надихати та допомагати сотням мільйонам споживачів стати більш винахідливими з їжею та перестати бути марнотратними.

Для цього Unilever запускає інформаційні рекламні ролики, а ще допомагає знайти споживачам рішення, як «перетворити те, що залишилося в холодильнику, на щось смачненьке».

«Змінити поведінку споживача в масштабі непросто. Для цього ми співпрацюємо з психологами, економістами та багатьма іншими провідними експертами», — додає Бауер-Планк.

Також компанія співпрацює з 1000 канадських сімей, які тестують у щоденному житті різні підходи у споживанні. Уже є перші результати: 70% учасників повідомили, що почуваються «винахідливішими» на кухні, а 71% говорять, що заощадили на цьому грошей.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська компанія створює інноваційні джеми з натуральними підсолоджувачами

Раніше у лінійці «Фіта-Трейд» були класичні рецептури джемів та варення з абрикосами, полуницею, малиною, смородиною, чорницею, обліпихою та ін.Окрім...

Виробник корисних солодощів Bob Snail запускає нові продукти попри війну

Довгостроковий план Bob Snail – довести частку експорту до 80%, ділиться один із засновників компанії Євген Шугаєв. За рахунок зростання...

Морський біолог виростить у лабораторії першу у світі устрицю та поєднає її з грибами

Стартап є одержувачем фінансування крупних профільних інвесторів Sustainable Food Ventures та Big Idea Ventures New Protein Fund.Нещодавно Pearlita отримала...

Ізраїльтяни створили жуйки з інгредієнтом із Аюрведи — знижує потяг до солодкого

Співзасновниці стартапу Гітіт Лахав і Шімріт Лев використали екстракт гімнеми (Gymnema sylvestre), відомий в аюверді за позитивний вплив на...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Світові виробники алкоголю почали розливати горілку у пляшки з картону

Паперовими пляшками уже користуються такі великі бренди як Absolut...

У Гонконзі з’явилася перша кулінарна академія для гуру веганської кухні

Нова кулінарна школа відкрита у співпраці з гігантом сектору...

Стає прозоріше: ЄС більше не вважає безпечною добавку, що робить жуйки непрозорими

«E171 — це барвник без харчової цінності», — говорить...

Українська компанія створює інноваційні джеми з натуральними підсолоджувачами

Раніше у лінійці «Фіта-Трейд» були класичні рецептури джемів та...

Вибір редактора
В продовження теми