Кулебяка для Кулібіна. Uniliver навчає сім’ї винаходити їжу з відходів

Третина всієї їжі, що виробляється у всьому світі, йде у відходи. Це генерує величезні об’єми викидів парникових газів. Ба більше, 25% запасів прісної води у світі йде на вирощування їжі, яку ніколи не їдять.

«Харчові відходи це зростаюча гуманітарна та екологічна криза», говорить Крістіна Бауер-Планк з Unilever.

Компанія взяла за мету боротьбу з харчовими відходами як у свої прямих операціях, так і у щоденному житті споживачів.

В даний час 40% харчових відходів створюється саме на рівні споживання, що робить це важливим полем битви. «На розвинутих ринках таких країн як Великобританія та Північна Америка показник набагато перевищує 40%», каже Бауер-Планк.

Середня британська сім’я щороку втрачає 730 фунтів стерлінгів через харчові відходи, в США ця цифра зростає до 2275 доларів на сім’ю на рік.

Щоб змінити ситуацію, компанія використає силу своїх брендів. Unilever буде надихати та допомагати сотням мільйонам споживачів стати більш винахідливими з їжею та перестати бути марнотратними.

Для цього Unilever запускає інформаційні рекламні ролики, а ще допомагає знайти споживачам рішення, як «перетворити те, що залишилося в холодильнику, на щось смачненьке».

«Змінити поведінку споживача в масштабі непросто. Для цього ми співпрацюємо з психологами, економістами та багатьма іншими провідними експертами», — додає Бауер-Планк.

Також компанія співпрацює з 1000 канадських сімей, які тестують у щоденному житті різні підходи у споживанні. Уже є перші результати: 70% учасників повідомили, що почуваються «винахідливішими» на кухні, а 71% говорять, що заощадили на цьому грошей.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

18 лютого на форумі «Хлібопекарський бізнес – 2021» обговорять проблемні питання галузі

Цільова аудиторія: керівники хлібопекарських і кондитерських підприємств, директори з якості, начальники департаментів постачання, головні інженери, начальники виробництв, а також...

Канадці випустили дитячі коктейлі, які покращують здоров’я та надають енергію

Нові Ready-to-Drink Kids Shakes доступні у двох популярних смаках — шоколад і ваніль.  Коктейлі створені спеціально для дітей до 13...

Перша у світі культивована риба сьогодні стала доступною для дегустації

Рибні тефтелі виготовлені шляхом поєднання культивованих морепродуктів Umami з рослинними білками. Це покращує смакові відчуття та допомагає скріпити кульки. Що...

Яйце за півмільярда. Вперше в світі розробили штучний яєчний білок.

Каліфорнійська компанія Clara Foods застосовує технологію точного бродіння для виготовлення рослинних яєчних білків. Це ідентичний продукт тому, який міститься...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Зри в корінь. Українці створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок

За допомогою камери користувач сканує штрихкод, система знаходить товар...

Coca-Cola випустила «розумну воду», дистильовану парою — з женьшенем та кульбабою

З моменту заснування у 1996 році бренд Smartwater спочатку...

Лазери друкують на продуктах їстівні голограми із солодкого крохмалю

Дослідники звітності в Американському хімічному товаристві ACS Nano пропонують...

Ноти до рота. Sound Nutrition створила ультразвукові снеки

Виробництво з використанням ультразвукових хвиль допомагає зберегти поживні речовини...

Вибір редактора
В продовження теми