«Ідеальне м’ясо» з солодкого люпину. Його можна додати в суп або пельмені

Австрійська рослинна компанія Eight day Foods розробила універсальну рослинну альтернативу м’ясу зі солодкого люпину. Вони стверджують, що вона ідеальна «для Азії» завдяки спеціалізованому процесу ферментації.

Співзасновниця фірми Джен Дрю зазначила, що універсальність Luprene підтверджує те, що він підходить для найтрадиційніших азійських кухонь.

«З люпину можна робити пельмені, його можна додавати в супи як джерело білка, що є дуже унікальним», — сказала вона

За її словами, Luprene може бути й альтернативою рибі, особливо якщо вона подрібнена і вкрита ароматичним соусом.

За словами іншого співзасновника Роджера Дрю, наразі в Австралії вже виробляється багато солодкого люпину, який переважно використовують як корм. Тому поставки вже є. Тут можна використовувати виробництво солодкого люпину і транспортувати до решти частин Азійсько-Тихоокеанського регіону. Тому Азія є основним цільовим місцем.

«Дослідження показали, що солодкий люпин вже сам по собі має багато переваг для здоров’я, приносить користь серцю і кишківнику, а також допомагає при діабеті та контролю ваги, а процес ферментації доповнює їх, вивільняючи амінокислоти і зменшуючи кількість жирних кислот», — каже Роджер.

Такий люпин може забезпечити 43% білка, 30% харчових волокон і 9 незамінних амінокислот, у той час маючи низький рівень вуглеводів і практично не вміщує крохмалю.

Джен додала, що ці характеристики зробили Luprene підходящим для прихильників кето-дієти, які шукають продукти з високим вмістом білка, а також для тих, хто дотримується рослинної дієти.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Скандинави питимуть український іван-чай, ферментований за традиційними рецептами

Цього року компанія прийняла участь у найбільшій скандинавській виставці Nordic Organic Food Fair 2022, яка проходила у Швеції.Ринок Скандинавії...

ТОП-10 екологічних варіантів харчування — рейтинг органічних продуктів

Сучасні тенденції у харчуванні все більше визначаються прагненням до екологічності та здорового способу життя. Використання органічних продуктів не лише...

Корейський стартап створив інгредієнт, який надає рослинам смак м’яса

ACOMS — це протеїн Х-фактора, знайдений і “витягнутий” із морських водоростей. Як повідомляється, він надає м’ясним праймерам рослинного походження...

Найбільша сімейна агрокомпанія світу інвестує у рослинний 3D-бекон

Загалом ідеться про інвестиційний раунд у $2,5 млн. Яка сума фінансування залучена саме від Cargill, стартап не уточнює.   Cocuus друкує...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Два знакові бренди випустили бальзам для губ зі смаком курячих крилець

Шанувальники можуть придбати обмежену серію з 4 бальзамів для...

Курячі крильця з рослинними кістками та шкірою отримали $4 млн й виходять у ресторани

Посеред інших компаній у раунді взяла участь Nestle.Sundial Foods...

Світовий гігант запустив найбільший прискорювач харчових інновацій — перші продукти вже у продажу

Центр розміщений на базі дослідницьких установ компанії у Лозанні...

Стартап розробив рослинне молоко з вишневих кісточок

Себастіон Єщко, один із співзасновників Kern Tec, розповів, що...

Вибір редактора
В продовження теми