Засолили $750 тис. Стартап розробив нову формулу солі та збирає гроші на краудфандингу

MicroSalt створила удосконалену формулу солі. Новий продукт позиціонується як більш здоровий та має нижчий вміст натрію.

Компанія уже запатентувала свою технологію та розпочала збір інвестицій на краудфандингу.

Сіль MicroSalt це натуральна сіль, яка приблизно в 100 разів менша за традиційну та потребує меншої кількості задля досягнення того ж рівня смаку.

Розробник описує свій продукт як «частинки, покриті нанорозмірними кристалами солі, розміром від 0,2 мкм до 0,6 мкм. Носій (зазвичай мальтодекстрин) діє як транспортна молекула для доставки дрібних кристалів солі. Ці кристали природним чином прикріплюються до носія за допомогою електростатичних сил»

MicroSalt® розчиняється майже відразу через надзвичайно малий розмір кристалів

У компанії запевняють, що їх продукт забезпечує однаковий рівень солоності порівняно з традиційним, маючи на 50% менше натрію. У планах збільшити цей показник до 80%.

MicroSalt створила власну лінійку картопляних чіпсів, використовуючи інноваційну сіль. Але її основним бізнесом є продаж солі як інгредієнта іншим харчовим компаніям. MicroSalt® ідеально підходить для нанесення на сухі поверхні, такі як чіпси, горіхи, сухарі, попкорн та багато інших закусок.

Інноваційна сіль краща за інші продукти зі зниженим вмістом натрію, що існують на ринку, оскільки в сучасних альтернативах використовується хлористий калій. Але хлористий калій це не та сама сіль, він має інший смак. MicroSalt все ще використовує справжню сіль, але в іншій формі.

До слова, підхід MicroSalt до зменшення споживання солі подібний до методу DouxMatok для зменшення споживання цукру. DouxMatok виробляє «більш ефективний» цукор, зв’язуючи його з діоксидом кремнію, результатом чого є краща дифузія. Це дозволяє отримати солодкий продукт, використовуючи на 40% менше цукру.

За рахунок краудфандингу MicroSalt планує зібрати $750 тис.

Станом на 2 квітня було зібрано майже половину.

Джерела: MicroSalt та The Spoon

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Схожі теми

Вчені перетворять стародавню отруйну рослину в їжу, яка переживе апокаліпсис

Завдяки редагуванню генів та сучасним методам селекції Центр Джона Іннеса розраховує перетворити потенційно отруйний грас-горох у багату білком, посухостійку...

Вчені розробили із кавової гущі на 30% міцніший бетон

Метод називається піроліз і спрямований на перенаправлення більшості відходів кави замість звалищ на використання в будівельних проєктах. З відходів кавової...

Українська компанія шиє товари з риб’ячої шкіри, яку купує у ісландських фермерів

«Уже розробили першу лінійку для чоловіків, і скоро вона з’явиться в продажі», — говорить Юлія Булгак, директор «Аквакультура України».Юлія...

Овочі, що ростуть в магазині. До 2025 року гідропоніка стане хітом продажів

Джулія відкриває програму для планування меню і вносить стартові параметри, щоб спланувати святкову вечерю. Кількість осіб – 7, у...

Радіація та стейк: вчені наполягають на опроміненні потенційно зараженої їжі

У ході досліджень вчені проаналізували понад дві тисячі спалахів харчових захворювань за 2009-2020 рр., викликані Campylobacter, Salmonella, E. coli...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у питанні здорового способу життя та раціонального харчування. Одним з ключових...

Може вас зацікавити

Найсолодші ягоди на полиці супермаркетів відбиратимуть портативні сканери

Як пояснила Брі Райтер Сміт, директор з дизайну систем...

Кур’єр на батарейці. Доставка роботами та дронами зростатиме на 30% щороку

Обсяг глобального ринку роботів (включаючи дрони та автономні наземні...

Вибір редактора
В продовження теми