Не “Наполеон”. Штучний інтелект Google створив рецепт торта, якого ще ніколи не було

Інженери Google Cloud створили модель машинного навчання, яка використовує сотні існуючих хороших рецептів для розробки абсолютно нових.

В результаті вийшов «Cakie» гібрид торта та печива. 

Рецепт з’явився після того, як до компанії звернувся Mars Inc, бренд цукеркових батончиків. Mars хотів, аби Google підготував щось незвичайне та химерне, як то «брейкі» (наполовину тістечко, наполовину печиво).

Планувалося поєднати рецепти чотирьох різних (але однаково британських) виробів: бісквітів, тістечок, булочок та випічки у формочці.

Google Trends виявили, що «солодке та солоне» було найпопулярнішою пошуковою тенденцією, а в рецепті тортів використовували масляний крем. 

Після годин навчань та експериментів Google-модель поєднала нарізане та ціле печиво для створення нового десерту.

Процес випічки торту

Щоб довести рецепт до кінця, знадобився творчий підхід учасників проекту.

«Торт і комп’ютери, печиво та крем. Неймовірні пари. Ми займаємося створенням кращих моментів у дусі особливих поєднань», – сказав Керрі Кавано, директор з маркетингу Mars Wrigley у Великобританії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

З брокколі та чорниці створили перший коктейль, що стабілізує рівень цукру в крові

Це перший у своєму роді напій, розроблений для забезпечення повноцінного рослинного харчування людей з цукровим діабетом.Було доведено, що він...

Стартап виростив жир без тварин та збирає $24 млн на його виробництво

Серед інвесторів компанії — Lever VC, Gullspang Re: Food, Фонд Гумбольдта, Green Monday Ventures та Enfini Ventures.Таким чином, загальна...

Морозиво та маргарита одним натисканням кнопки – настільний гаджет отримав премію за інновації

CES 2021 – один з найбільш впливових технологічних заходів у світі. Саме CES є місцем дебюту новаторських технологій –...

Стартап придумав веганське тісто з фініків, яке можна не випікати

Засновниця стартапу — Мелісса Бартоу, 24-річна американка, яка вперше спробувала фініки, коли у 2017 році приїхала навчатися до Нью-Йорка."Це...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium, поруч із Карловим мостом. Площа становить 173 кв. м на...

Шістсотрічна українська солеварня випустила сирну сіль та шукає нового інвестора

Склад сирної солі включає різні сири, як от "Світанок", "Монастирський", сир із трюфелем, "Торба", "Годз", "Магура", "Верде" та "Чорна...

Може вас зацікавити

Українська компанія створила унікальне обладнання для ковбаси без оболонки

Автоматична система включає шестерневий шприц з відкритим бункером об’ємом...

Вибір редактора
В продовження теми