Не “Наполеон”. Штучний інтелект Google створив рецепт торта, якого ще ніколи не було

Інженери Google Cloud створили модель машинного навчання, яка використовує сотні існуючих хороших рецептів для розробки абсолютно нових.

В результаті вийшов «Cakie» гібрид торта та печива. 

Рецепт з’явився після того, як до компанії звернувся Mars Inc, бренд цукеркових батончиків. Mars хотів, аби Google підготував щось незвичайне та химерне, як то «брейкі» (наполовину тістечко, наполовину печиво).

Планувалося поєднати рецепти чотирьох різних (але однаково британських) виробів: бісквітів, тістечок, булочок та випічки у формочці.

Google Trends виявили, що «солодке та солоне» було найпопулярнішою пошуковою тенденцією, а в рецепті тортів використовували масляний крем. 

Після годин навчань та експериментів Google-модель поєднала нарізане та ціле печиво для створення нового десерту.

Процес випічки торту

Щоб довести рецепт до кінця, знадобився творчий підхід учасників проекту.

«Торт і комп’ютери, печиво та крем. Неймовірні пари. Ми займаємося створенням кращих моментів у дусі особливих поєднань», – сказав Керрі Кавано, директор з маркетингу Mars Wrigley у Великобританії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рослинні кальмари із «диявольського язика» стануть їжею майбутнього

Новий асортимент складається з тунця, лосося та кальмара та не містить жодних інгредієнтів тваринного походження.Наявність вибору альтернативних морепродуктів має...

Стартап створив у лабораторії справжнє грудне молоко. На розробку пішло менше року

Інноваційний продукт має у своєму профілі макроелементи, тип і пропорції яких відповідають грудному молоку людини. У ньому міститься необхідна...

Hyperbite Energy створила жувальний енергетик. У складі — 7 суперпродуктів

Компанія поставила на меті здійснити революцію на ринку енернетиків, створивши швидкодіючий енергетичний продукт, який на відміну від існуючих рідин...

Шведи створили біо-кришечки з ялини і сосни, які закривають напої зсередини

Зі слів розробників, сучасні пластикові кришечки для напоїв окрім того, що являють собою серйозну екологічну проблему, мають низку проблем...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

М’ясо, БАДи, упаковка — все це стартап робить із морської капусти

Особливу увагу на розвитку ринку водоростей зосереджує ЄС.  Очікується, що...

Швейцарський стартап виводить на полички веганське м’ясо з відходів виробництва тофу

Раунд очолив Redalpine Venture Partners — технологічний інвестор-початківець із...

Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному...

Українські суперфуди: які місцеві продукти стають світовим трендом?

Здорове харчування перестало бути лише трендом зі сторінок модних...

Борис Шестопалов

Український підприємець у сфері агріфуд, ідеолог екосистеми VOLIA, співзасновник...

Вибір редактора
В продовження теми