Це — 100% м’ясо, усушене за допомогою дегідратора на 60-70% при температурі до 70℃.
Щоб виготовити сушлики, філейну частину м’яса підморожують та нарізають на тоненькі скибочки. Ці слайси маринують у соусі та спеціях — часнику, коріандрі, ялівці, перці та солі.
Завдяки технології приготування м’ясо зберігає всі корисні властивості та поживний білок.
Сушлики бувають не тільки з м’яса, а й овочеві, наприклад, з буряку або гарбузів. Вони чудово смакують під час походів та мандріврк, чи просто у хорошій компанії, розповідає Любов Повідайчик, яка створила лінійку місцевих закусок.
мабуть найпопулярніші сушлики — з курячого м’яса.
Назва «сушлики» вже стала брендом, Повідайчик планує її запатентувати.
Поєднувати сушлики рекомендують з шипшиновим сиропом, який теж виготовляється на Закарпатті.
Технологію пристосували і для виготовлення інших продуктів. З перемеленої на фарш свинячої та яловичої вирізки, часнику, суміші перців та соусів роблять міні-ковбаски. Пікантно та смачно, і дуже по-місцевому.
Джерело: Укрінформ та Сушлики Карпат