Бийте посуд, я плачу. Луганчани готові випускати біопосуд з пшениці та кукурудзи

Компанія «Тана», що веде діяльність в Луганській області, і є одним із лідерів у виготовленні полімерів та композитних матеріалів в Україні, планує налагодити виробництво біорозкладаного посуду.

spot_img

«Тана» уже розробила стратегію на найближчі 3 роки й міркує, як розпочати самостійне виробництво. Іншим варіантом є реалізація композитної сировини вже діючим виробникам. 

За підрахунками, окупність проєкту складе два роки. 

Сергій Войтюк, директор підприємства, розповідає, що поштовх для реалізації нової ідеї їм дав проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України», який залучив до цієї роботи консультантів «Роланд Бергер», а також провів навчання зі стратегічного планування.

«Під час навчання ми по-новому подивилися на власне виробництво, згуртували команду, покращили навички з планування. Визначили для себе нову задачу – виробництво екопродукції», — каже Войтюк.

Виготовлення продукції з біорозкладних матеріалів стало світовим трендом. 

«Ми маємо великий досвід у виготовленні композитних матеріалів. Біорозкладні матеріали – це просто суміш різних компонентів», — додає він.

У найближчі три роки «Тана» налагодить таке виробництво з компонентів пшениці, кукурудзи та картоплі. Для цього закуплять обладнання – екструдери, які подрібнюють сировину.

Обладнання для виробництва біопосуду

Войтюк вважає, що новий напрямок принесе більші прибутки, але потребує з потужної стратегії просування. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторна фуа-гра готується до виходу відразу на п’ять великих ринків світу

Традиційна фуа-гра є частиною культурної спадщини Франції, але її спірний метод виробництва — примусове годування качок для збільшення жирових...

Німці створили із квасолі замінник яєць за допомогою лазерних технологій. Зараз він зібрав $3 млн інвестицій

Веганські яйця Perfeggt — складний продукт на основі рослин, серед основних інгредієнтів якого — квасоля фава. Готуються у вигляді...

Корейський стартап, що вирощує яловичину на морських водоростях, отримав мільйонні інвестиції

Заснований у 2019 році, стартап заявив, що до кінця десятиліття зможе виробляти культивований стейк по 90 грн за кілограм.Крім...

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та наголошує, що фактична цифра, ймовірно, значно вища та наближається до...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

Британські розробники по QR-коду підкажуть, які продукти знищать цивілізацію

Foodsteps — перша британська технологічна компанія, яка надає інформацію...

Китай будує гігантську фабрику для промислового вирощування лабораторної свинини

Зараз CellX готується подати заявку на схвалення інноваційної їжі...

Вибір редактора
В продовження теми