Бийте посуд, я плачу. Луганчани готові випускати біопосуд з пшениці та кукурудзи

Компанія «Тана», що веде діяльність в Луганській області, і є одним із лідерів у виготовленні полімерів та композитних матеріалів в Україні, планує налагодити виробництво біорозкладаного посуду.

«Тана» уже розробила стратегію на найближчі 3 роки й міркує, як розпочати самостійне виробництво. Іншим варіантом є реалізація композитної сировини вже діючим виробникам. 

За підрахунками, окупність проєкту складе два роки. 

Сергій Войтюк, директор підприємства, розповідає, що поштовх для реалізації нової ідеї їм дав проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України», який залучив до цієї роботи консультантів «Роланд Бергер», а також провів навчання зі стратегічного планування.

«Під час навчання ми по-новому подивилися на власне виробництво, згуртували команду, покращили навички з планування. Визначили для себе нову задачу – виробництво екопродукції», — каже Войтюк.

Виготовлення продукції з біорозкладних матеріалів стало світовим трендом. 

«Ми маємо великий досвід у виготовленні композитних матеріалів. Біорозкладні матеріали – це просто суміш різних компонентів», — додає він.

У найближчі три роки «Тана» налагодить таке виробництво з компонентів пшениці, кукурудзи та картоплі. Для цього закуплять обладнання – екструдери, які подрібнюють сировину.

Обладнання для виробництва біопосуду

Войтюк вважає, що новий напрямок принесе більші прибутки, але потребує з потужної стратегії просування. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Технологи розклали ріпак на складові для інноваційного м’яса. Раніше це були відходи

Технологія допомагає розділяти насіння ріпаку на олію, білок та клітковину. Ці інгредієнти покращують смак, текстуру та стійкість рослинної їжі, а...

У Сінгапурі будують перший автоматизований завод з виробництва рослинних морепродуктів

Нова фабрика буде служити виробничим майданчиком компанії, де розміщуватиметься центр досліджень, розробок та інновацій альтернатив веганського мяса та морепродуктів.Наразі...

Бутерм’яс: із пшеничного глютену створили в’ялене рослинне м’ясо

Перший із них, Spicy Kung Pao Jerky, виготовляється зі знаковими смаками провінції Сечуань — пряного імбиру та припеченого на...

Колишній топ-менеджер Kraft Heinz створив веганське вершкове морозиво із вівса

До нової категорії OATSIDE увійшов через рік після отримання інвестицій в розмірі $65 млн. Морозиво випускається зі смаком шоколаду, печива...

Один завод замінить 30 тис. корів: інвестори вкладають шалені гроші в їжу з мікробів

Компанія очікує отримати дозвіл на нову їжу від ЄС до 2026 року. Завод буде побудований у 2025-му.Останній раунд фінансування...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені кухарі. Процес підготовки та грилювання зайняв понад чотири години. Контролювали...

Може вас зацікавити

$200 млн в майбутнє. Microsoft вкладаєтьcя у виробництво штучних яєць та м’яса.

Інвестиції будуть спрямовані на збільшення виробничих потужностей, формування бренду...

Один з найбільш епатажних брендів у світі створив кросівки із бананової шкіри

Взуття є екологічною версією популярних кросівок від Balenciaga Triple...

Вибір редактора
В продовження теми