У рецептурі хліба лише чотири інгредієнти — борошно, сіль, вода і жива закваска.
«Цей хліб створювався два роки, протягом яких розроблялася унікальна технологія приготування тіста і його випікання, вирощувалася закваска на основі рідкого пшеничного зерна і підбирався купаж борошна з твердих і м’яких сортів пшениці і спельти», — каже Денис Крамаренко.
Додає: ідея продукту виникла з бажання створити здоровий хліб для всіх, хто любить корисно і смачно харчуватися.
Хліб замішується та формується вручну, і випікається в подовой печі.
Від замісу до випічки буханки весь процес займає 22-24 години.
«При правильному зберіганні, хліб придатний до вживання від 7 до 10 днів. За цей час він втрачає свої корисні якості та властивості», — говорить Крамаренко.
Зберігати бездріжджовий продукт радить в оригінальній упаковці, в закритій ємності, в хлібниці або мішку.
Вартість стартує від 30 грн за 400 грамів Світлого Купажованого хліба з цільнозернового пшеничного борошна і спельти. Майже двохкілограмова темна хлібина на живій заквасці коштує 136 грн.