У Києві печуть ремісничий хліб зі спельтою: рецептура розроблялася два роки

Бренд Шеф Денис Крамаренко випікає у Києві унікальний крафтовий хліб за ремісничими технологіями.

У рецептурі хліба лише чотири інгредієнти борошно, сіль, вода і жива закваска.

«Цей хліб створювався два роки, протягом яких розроблялася унікальна технологія приготування тіста і його випікання, вирощувалася закваска на основі рідкого пшеничного зерна і підбирався купаж борошна з твердих і м’яких сортів пшениці і спельти», каже Денис Крамаренко.

Додає: ідея продукту виникла з бажання створити здоровий хліб для всіх, хто любить корисно і смачно харчуватися.

Хліб замішується та формується вручну, і випікається в подовой печі.

Від замісу до випічки буханки весь процес займає 22-24 години.

«При правильному зберіганні, хліб придатний до вживання від 7 до 10 днів. За цей час він втрачає свої корисні якості та властивості», говорить Крамаренко.

Зберігати бездріжджовий продукт радить в оригінальній упаковці, в закритій ємності, в хлібниці або мішку.

Вартість стартує від 30 грн за 400 грамів Світлого Купажованого хліба з цільнозернового пшеничного борошна і спельти. Майже двохкілограмова темна хлібина на живій заквасці коштує 136 грн.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У бельгійських вафлях замінили вершкове масло на жир з комах

«Жир на основі комах є стійкою та здоровою альтернативою вершковому маслу. Коли менше половини вершкового масла замінюють жиром комах,...

Велика цукрова компанія створила соковите рослинне м’ясо із жому

Fidesse – це інгредієнт, який має надати ідеальної текстури й соковитості рослинному м'ясу. У компанії говорять, що витратили багато часу...

Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже половина (47%) українських власників собак та третина (32%) власників котів...

Чайний гриб та віскі — мрія пострадянських бебі-бумерів стала реальністю

«Чайна індустрія стрімко розвивається, і росте швидше ніж кава, особливо серед молоді. Люди намагаються більше вивчати різні чаї та...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Український шеф-кухар створює унікальні спеції за давніми рецептами Півдня

Ікорна сіль – авторська розробка, що виготовляється з засоленої...

Ґречна гречка. Хрусткі закуски з пророщеної гречки привернули увагу покупців та інвесторів

Для виробництва компанія закупляє органічну гречку на фермах у...

Набори для приготування їжі зробили британську компанію мільярдером

Компанія Hello Fresh, що працює у Великобританії, США, Німеччині,...

З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій

Daisy Lab налагодила повний виробничий процес — від мікробів...

Стартап випускає блакитні напої з водоростями, якими харчуються астронавти

Напій, який випускається в бляшанках, багатий антиоксидантами та має...

Вибір редактора
В продовження теми