Роботи краще розуміють смаки людей: Sony обіцяє інтелектуальну машину на кожну кухню

Нью-Йоркський стартап Analytical Flavour Systems (AFS) нещодавно взяв корпоративний інвестиційний раунд від Sony, яка наприкінці минулого року анонсувала спеціальний проект, орієнтований на розробку харчового інтелекту та технологій робототехніки.

Інвестиційна команда Sony вважає, що технологія AFS може допомогти їм досягти своєї мети — створити роботів-кухарів, які точно знають, що і як готувати.

«Після того, як ви запустите харчового робота, ви вже не знаєте, що люди хочуть їсти, що їм більше подобається, що не подобається», — говорить Джейсон Коен, генеральний директор AFS.

Але саме роботи майбутнього матимуть змогу точніше прогнозувати поєднання смакових вподобань споживачів, і робитимуть це значно краще, ніж люди.

«Споживачі поняття не мають, що їм подобається, а що ні — сказав Коен. — Вони не в змозі визначити, скажімо, чи хотіли б більше ванілі у своєму десерті».

Майбутня ціль інновацій Sony полягає в тому, щоб кулінарні роботи з’явилися у кожному домі.

Робот-кухар, що допомагає готувати – це досить очевидно. Sony очікує дати ринку таку технологічну новинку, який може імітувати фізичні дії кухаря-людини, виконуючи всі операції від приготування до сервіровки страв.

Джерела

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Cargill відкрила потужний центр для створення нової їжі — з 3D-друком та баром

Завдяки інвестиціям у $4 млн площа центру зросла вдвічі, до 3000 квадратних метрів Новий центр оснащений передовими технологіями. Тут є...

В Україні виготовляють кошерну сиродавлену олію з розторопші та гарбузів

Oliacom виготовляє чотири види чистих олій: з насіння льону, гарбузового насіння, розторопші та волоського горіха. Окрім того, компанія пропонує ароматизовані...

Повернення вина в пакетах. ТОП-6 свіжих трендів на ринку напоїв

Чим і як тамуватимемо спрагу в 2021 році? Без сумніву, це будуть більш здорові і «чисті» напої, більш стійкі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Румунська кінорежисерка збирає на Kickstarter інвестиції на чай із кукурудзи

Науковець-активіст, етнолог і кінорежисер із Румунії Вікторія Балтаг запустила...

На вирощування мікрогріну чи відкриття кав’ярні можна отримати 130 тис. грн

Програма під назвою “Economic Resilience Programme” передбачає надання мікрогрантів...

Українські виробники їжі можуть отримати 11 млн грн на цифрові інновації

Основна мета відкритого конкурсу — розробка та тестування відповідальних...

На честь винахідника штучного м’яса в США вперше приготували лабораторну курку

Історичний обід відбувся у ресторані China Chilcano на честь...

Помідори та манго вкриють невидимою їстівною плівкою — замість пластикової упаковки

Біорозкладна емульсія на водній основі складається з натуральних харчових...

Вибір редактора
В продовження теми