Камон, хамон. Індичий мініхамон приваблює «зелених» туристів в українські села

Екосадиба «Дім мандрівника» виготовляє у селі Гораївка на Хмельниччині індичий мініхамон.

spot_img

Крафтовий продукт має унікальну рецептуру. Зокрема, його обвалюють у суміші дев’яти видів трав, які збирають на схилах Бакотської затоки.

Екосадиба розташована на території недавно створеної Староушицької об’єднаної територіальної громади. Окрім крафтової їжі тут пропонують маршрути для мандрівок по місцям місцевих легенд.

Індичий «Мініхамон по-бакотськи» витримується у м’яті, мелісі, материнці, чебрецю, чорнобривцях, шавлії, лаванді, кропі та фензелі. Перед цим свіжі гомілки замочують на 1-2 дні у солоній воді.

Гомілки сушать в ароматних травах протягом двох тижнів, а подають готовий мініхамон під авторський сет наливок або місцеві вина.

Недавно у «Домі Мандрівника» з’явилася новинка від гораївських майстринь – бакотський будз.

Будз – це сир, який в процесі засолення пізніше стає бринзоюй. До того – він несолений і надзвичайно смачний.

«Корови, з молока яких виготовляється сир, харчуються цілющими бакотськими травами, тому цей будз має унікальний смак», – говорять в екосадибі.

Поки що заклад працює на доставку. Скуштувати новинки в екосадибі можна буде з травня.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Технологічний стартап з доставки їжі залучив півмільярда доларів інвестицій

Як повідомив Мікі Куусі, генеральний директор та співзасновник компанії, кошти будуть інвестовані у співробітників, технології та ринки присутності.Wolt ще...

Glovo купує у Delivery Hero відразу три бренди в шести країнах

Вказані придбання обійдуться компанії в $208 млн. Угода є помітно симетричною торішній, коли Delivery Hero виклала $272 млн за...

Технології приготування їжі: інновації, які змінюють підхід до кулінарії

Кулінарія переживає справжню революцію завдяки стрімкому розвитку технологій приготування їжі. Тепер на кухні не лише кухарі, але й наука,...

Вчені переробили дрібний планктон на добавку для здоров’я мозку

Інгредієнт містить пов’язані з лізофосфатидилхоліном (LPC) EPA та DHA. Обидва відіграють важливу роль, регулюючи запальні процеси та підтримуючи клітини...

Український бренд зімітував лосось із пшениці та гороху — містить лише 40 калорій

За словами засновника компанії Романа Квашенка, його команда ставила собі за мету створити безкомпромісні альтернативи стравам тваринного походження. Сашимі виготовляється...

Замінить 100 млн пакетів: В упаковку із водоростей інвестували 24 млн євро

Отримані кошти допоможуть компанії розширити виробничі потужності, збільшити асортимент продукції, що не містить пластику, та зміцнити позиції на ринку,...

Може вас зацікавити

Бджолярі на Закарпатті зброджують оцет із меду. У складі – лише два продукти

Компанія позиціонує себе як перший в Україні дегустаційний зал...

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність...

Вибір редактора
В продовження теми