Крафтовий продукт має унікальну рецептуру. Зокрема, його обвалюють у суміші дев’яти видів трав, які збирають на схилах Бакотської затоки.
Екосадиба розташована на території недавно створеної Староушицької об’єднаної територіальної громади. Окрім крафтової їжі тут пропонують маршрути для мандрівок по місцям місцевих легенд.
Індичий «Мініхамон по-бакотськи» витримується у м’яті, мелісі, материнці, чебрецю, чорнобривцях, шавлії, лаванді, кропі та фензелі. Перед цим свіжі гомілки замочують на 1-2 дні у солоній воді.
Гомілки сушать в ароматних травах протягом двох тижнів, а подають готовий мініхамон під авторський сет наливок або місцеві вина.
Недавно у «Домі Мандрівника» з’явилася новинка від гораївських майстринь – бакотський будз.
Будз – це сир, який в процесі засолення пізніше стає бринзоюй. До того – він несолений і надзвичайно смачний.
«Корови, з молока яких виготовляється сир, харчуються цілющими бакотськими травами, тому цей будз має унікальний смак», – говорять в екосадибі.
Поки що заклад працює на доставку. Скуштувати новинки в екосадибі можна буде з травня.