Повернення вина в пакетах. ТОП-6 свіжих трендів на ринку напоїв

2020-й рік виявився спраглим не лише до особистих зустрічей, але й до напоїв. Замкнуті в карантині, споживачі тішилися ранковою кавою та самостійно приготованими коктейлями. Водночас, це сформувало кілька трендів, які визначили розвиток сегменту напоїв у 2021 році.

Чим і як тамуватимемо спрагу в 2021 році? Без сумніву, це будуть більш здорові і «чисті» напої, більш стійкі у виробничому ланцюзі та більш преміальні.

Споживачі користуватимуться мантрою «все добре для мене, що добре для планети».

Зменшиться споживання міцних алкогольних напоїв, зросте сегмент корисних та функціональних альтернатив.

Ось ТОП-6 тенденцій та напоїв, які рухатимуть ринок у цьому році. 

  1. Чай з «бульбашками»

Винайдений у 1980-х роках, «бульбашковий» чай (bubble tea) досягне нових висот популярності. Від США до Німеччини, від Китаю до Бразилії — галузь «бульбашкових» чаїв глобалізується. Очікується, що цей сегмент ринку зросте майже на $2 млрд і сягне $4,3 млрд до 2027 року.

Освіжаючий тайванський напій на основі чаю з «бульбашками» тапіоки або фруктового желе приваблює здорових людей, які насолоджуються варіантами з низьким вмістом цукру, органічним соєвим молоком, зеленим чаєм або фруктовими сумішами.

  1. Ферментовані напої 

Сегмент ферментованих напоїв швидко зростає, займаючи значну частину в категорії функціональних та здорових продуктів.

Очікується, що пробіотичні напої сягнуть продажів до 2025 року на рівні понад $77 млрд, що майже вдвічі перевищить дохід, отриманий у всьому світі в 2018-му. 

Зокрема, набирають обертів такі продукти як водний кефір з різноманітними штамами пробіотиків, які допомагають зміцнити імунну систему та сприяють травленню. Те ж саме стосується ферментованої мексиканської содової Тепаче — альтернативи комбучі. 

  1. Вина та шампанські з нотками зірковості

Просування напоїв знаменитостями не є чимось новим. Подумайте про Джорджа Клуні та Неспрессо, Дженніфер Еністон та Smart Water або про незліченну кількість спортивних зірок, які підтримують енергетичні напої. 

Все більше і більше виноградників та винних домів співпрацюватимуть зі знаменитостями.

  1. Вино в пакетах як екологічний вибір

Пакетоване вино легше зберігати, воно краще утримує властивості напою після відкриття і є більш гігієнічним та стійким варіантом, зокрема для ресторанів. 

Кожна трилітрова упаковка генерує приблизно половину викидів вуглекислого газу порівняно зі скляною пляшкою.

Ба більше, вино в коробках дешевше у транспортуванні та більш екологічне. 

  1. Консервовані коктейлі

Хоча дехто із задоволенням міксує власні коктейлі дома, споживачі сумують за часом, коли можна було купити готовий коктейль і відразу його випити. 

Спиртові бренди та готельні мережі, такі як Marriott, не витрачали часу та запропонували ідеальне рішення. Вони створити різноманітні смачні коктейлі в банках, готові до вживання. Ймовірно, це стане найгарячішою тенденцією в області алкогольних напоїв у 2021 році.

  1. Слабоалкогольні напої

Інтерес до напоїв з низьким вмістом алкоголю за останні кілька років стрімко зростає, все більше і більше людей шукають золоту середину між випивкою та функціональністю.

Слабоалкогольні та безалкогольні напої заповнюють ринок, і за цим простором цікаво спостерігати.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

На українському ринку з’явилося рослинне м’ясо вітчизнянного виробництва

Продукт пропонується у вигляді фаршу, який за смаком майже нічим не відрізняється від справжнього.Основою фаршу став багатий на рослинні...

Українці роблять унікальні продукти із в’єтнамського органічного горіху

Сімейне виробництво заснувало подружжя веганів – Василь Трачук та Юлія Ворковенко. Василь, будучи технологом, розробив авторську рецептуру продуктів. Юлія...

Вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі

Технологія базується на наноемульсії «олія-у-воді». Наразі очікується публікація результатів досліджень з приводу засвоюваності рецептури покриття шлунково-кишковим трактом.Розробники говорять, що...

З’явилось п’ять тисяч нових продуктів із горіха, який регулює роботу мозку

Минулого року в Європі було випущено понад 5000 нових продуктів з мигдалю. Це становить майже половину світового виробництва (43,7%).Провідними країнами...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Спортсмени підсіли на коров’яче молозиво: продажі зростатимуть на 6% щороку

Такі припущення у ході свого дослідження висунула група аналітиків...

Рослина із запахом гниючої плоті стала основою для веганських кальмарів

Коньяку – японська рослина, яка має давню історію. Інші...

Німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів

Planet A Foods заснували німецькі вчені – брат та...

Користь та шкода ферментованих продуктів: пробіотики, домашня ферментація та їх вплив на здоров’я

Ферментовані продукти завжди були важливою частиною харчування різних культур....

Вибір редактора
В продовження теми