А інструкція є? IKEA у Канаді випустила книгу рецептів страв із залишків їжі

Так ритейлер хоче показати, як можна готувати їжу більш екологічно, зменшуючи кількість відходів

IKEA Канада випустила нову кулінарну книгу IKEA ScrapsBook. Це спільний проект із 10 північноамериканськими кухарями, що представляють унікальні рецепти, використовуючи кухонні залишки. IKEA має на меті надихнути канадців зменшити кількість харчових відходів у своїх будинках та навчити їх готувати із залишків їжі, які часто потрапляють на звалища.

«У Канаді дослідження показують, що майже дві третини «кухонних відходів» насправді можна було з’їсти. Ми вирішили запропонувати канадцям креативні способи зменшити харчові відходи вдома», —  говорить Йоганна Андрен, керівник відділу маркетингу, IKEA, Канада.

У книзі представлено 50 рецептів, які розробили 10 шеф-кухарів. Кожен шеф-кухар подав до кулінарної книги п’ять рецептів, які можна безкоштовно завантажити на сайті компанії, і які також доступні на Apple Books та Google Play Books. Електронну книгу на 214 сторінках можна завантажити за цим посиланням.

За інформацією IKEA, у Канаді щороку викидають близько 2,2 млн тонн їжі, яку можна було з’їсти. Компанія хоче активно зменшувати харчові відходи як вдома, так і у своїх ресторанах та закладах харчування. Ритейлер вже зменшив харчові відходи на 31% на своїх кухнях по всій країні і має намір досягти 50% зменшення харчових відходів до кінця цього року.

“Їжа цінна і дорога. Ми віримо, що кожен у харчовому ланцюзі повинен зіграти свою роль у запобіганні та зменшенні харчових відходів», — говорить Меліса Барбоза, менеджер зі сталого розвитку, IKEA, Канада.

IKEA Канада є частиною групи IKEA, яка керує 374 магазинами IKEA у 30 країнах світу, у тому числі 14 у Канаді. У минулому році IKEA Канада прийняла 22,9 млн відвідувачів у своїх магазинах та 178,4 млн відвідувачів на IKEA.ca та додатку IKEA.

Нагадаємо, в Україні з’явився перший банк їжі. Стартап під назвою «Тарілка» збирає з полиць магазинів та супермаркетів продукти, термін придатності яких спливає, та передає їх нужденним.

Джерело: IKEA

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Крафтова виноробня створює під Києвом унікальні вина, які рекомендують у Лондоні

«Сказати, що вино це моя пристрасть – нічого не сказати. Це швидше сенс мого життя», — говорить Ігор Петренко,...

Вчені поселили буру гниль на вичавки смородини, і отримали новий ароматизатор

Результати дослідження вони опублікували в ACS’ Journal of Agricultural and Food Chemistry. Там вчені зазначають, що суниця лісова цінується...

Ізраїльський стартап отримав мільйонну угоду на 3D-друк риби

Steakholder Foods – член Глобального договору ООН. Її технологія передбачає створення гібридних рибних продуктів, які є здоровішими та кращими...

Найбільша українська мережа кав’ярень відкрила перший заклад у Польщі

Новий заклад розташований у центрі Варшави на вулиці Маршалковській, 136, де раніше працював ресторан мережі швидкого харчування Subway. Поруч...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Сировина для рослинних крабів, м’яса та пластику: як стартапи використовують найменших жителів океану

Різноманітна група фотосинтезувальних організмів стала основою для виготовлення барвників,...

Нове покоління підсолоджувачів для створення більш здорових та менш калорійних продуктів харчування

Сучасне суспільство ставить перед собою все більше завдань у...

Перестиглі банани пустили на еко-шкіру: з тонни отримують 50 кв. м полотна

Зі зростанням етичної моди бренди почали віддавати перевагу м’якій...

Шведський стартап, в який вклався засновник SoundCloud, створив веганську фету та залучив мільйони

Раунд очолили існуючі інвестори Astanor Ventures та Northzone. Стартап...

Молоко пропонують замінити борошнистими черв’яками: це так же поживно

До такого висновку дійшли вчені Маастрихтського університету у Нідерландах.Для...

Вибір редактора
В продовження теми