А інструкція є? IKEA у Канаді випустила книгу рецептів страв із залишків їжі

Так ритейлер хоче показати, як можна готувати їжу більш екологічно, зменшуючи кількість відходів

IKEA Канада випустила нову кулінарну книгу IKEA ScrapsBook. Це спільний проект із 10 північноамериканськими кухарями, що представляють унікальні рецепти, використовуючи кухонні залишки. IKEA має на меті надихнути канадців зменшити кількість харчових відходів у своїх будинках та навчити їх готувати із залишків їжі, які часто потрапляють на звалища.

«У Канаді дослідження показують, що майже дві третини «кухонних відходів» насправді можна було з’їсти. Ми вирішили запропонувати канадцям креативні способи зменшити харчові відходи вдома», —  говорить Йоганна Андрен, керівник відділу маркетингу, IKEA, Канада.

У книзі представлено 50 рецептів, які розробили 10 шеф-кухарів. Кожен шеф-кухар подав до кулінарної книги п’ять рецептів, які можна безкоштовно завантажити на сайті компанії, і які також доступні на Apple Books та Google Play Books. Електронну книгу на 214 сторінках можна завантажити за цим посиланням.

За інформацією IKEA, у Канаді щороку викидають близько 2,2 млн тонн їжі, яку можна було з’їсти. Компанія хоче активно зменшувати харчові відходи як вдома, так і у своїх ресторанах та закладах харчування. Ритейлер вже зменшив харчові відходи на 31% на своїх кухнях по всій країні і має намір досягти 50% зменшення харчових відходів до кінця цього року.

“Їжа цінна і дорога. Ми віримо, що кожен у харчовому ланцюзі повинен зіграти свою роль у запобіганні та зменшенні харчових відходів», — говорить Меліса Барбоза, менеджер зі сталого розвитку, IKEA, Канада.

IKEA Канада є частиною групи IKEA, яка керує 374 магазинами IKEA у 30 країнах світу, у тому числі 14 у Канаді. У минулому році IKEA Канада прийняла 22,9 млн відвідувачів у своїх магазинах та 178,4 млн відвідувачів на IKEA.ca та додатку IKEA.

Нагадаємо, в Україні з’явився перший банк їжі. Стартап під назвою «Тарілка» збирає з полиць магазинів та супермаркетів продукти, термін придатності яких спливає, та передає їх нужденним.

Джерело: IKEA

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру вступу до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN). Тож випробувальна...

Вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао

Це відкриття може стати ключем до створення стійких до кліматичних змін видів шоколаду.Досліджуючи різноманіття роду Theobroma, вчені виявили нові...

Glovo планує працювати на ринку B2B Східної Європи

Сервіс доставки їжі Glovo розширює асортимент послуг і пропонує доставку для корпоративних клієнтів. Компанія представила спеціальний додаток Q-Commerce, за...

Moley, мила, не зупиняйся! У продажу з’явилися славетні кібернетичні кухні

Знає 5000 рецептів, не прогавить час обіду на зустрічі з подружками і у неї ніколи не болить голова. Ні,...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

Wildtype Foods відкриє перший у світі зал дегустації суші з лабораторної риби

Виробництво передбачає вирощування справжнього м’яса з живих клітин без...

Світовий виробник в’яленого м’яса замінив корів на королівські гриби і додав диму

Закуски створюють з королівської гливи. Ці гриби мають волокна,...

Каліфорнійці створили перший у світі безлакогольний джин, текілу та бурбон з канабісу

Бренд покликаний створити інноваційні коктейльні напої, використовуючи низькі дози...

Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

Тепер від клітини до свинячої ковбаски проходить всього 4...

Молока та яйця з власних відходів — найбільша у світі пивоварна компанія інвестує в інновації

Найбільша у світі пивоварна компанія Anheuser-Busch InBev, відома своєю...

Вибір редактора
В продовження теми