Наростили м’ясо. Інвестиції в альтернативний білок потроїлися всього за рік

Інвестиції в рослинні компанії, що вирощують клітини та виготовляють ферментований білок, у 2020 році сягнули $3,1 млрд. Як свідчать дані Інституту доброї їжі (GFI), це значно вище, ніж $1 млрд у 2019 році.

«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції надійшли у всі сегменти галузі», говорить Керолайн Бушнелл, директор з корпоративного співробітництва GFI. 

Приватний сектор бачить неймовірний потенціал у швидкозростаючій галузі.

Левову частку інвестицій $2,1 млрд отримали компанії, які виготовляють протеїн з рослинних матеріалів. Один лише приватний капітал виробника рослинного молока Oatly склав $200 млн, а фінансування Califia Farms сягнуло $172 млн.

Стартапи, орієнтовані на вирощування м’яса з клітинних культур, протягом року отримали фінансування на $360 млн, включаючи $75 млн для Mosa Meat, якій приписують створення першого в світі вирощеного в лабораторії гамбургера.

Ферментаційні компанії, орієнтовані на альтернативні білки, залучили $590 млн інвестицій. Наприклад, Perfect Day отримав $300 млн, а Nature’s Fynd близько $45 млн.

«Громада інвесторів пробуджує величезний соціальний та економічний потенціал харчових технологій, щоб кардинально переробити нашу систему харчування», сказала Шарін Мюррей, старший спеціаліст із залучення інвесторів у GFI. 

Ранні розробники, такі як Impossible Foods, Beyond Meat, Memphis Meats та Mosa Meat, продовжують добре розвиватися, і все більше і більше підприємців бачать потенціал для досягнення успіху у сегменті альтернативних білків, додала вона.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Samsung випустив холодильник, який будить власника і сам замовляє продукти

Відтепер, окрім голосового асистента від Samsung — Bixby, холодильник «наступного покоління» оснащений домінуючою платформою голосового помічника — Alexa.Це дозволяє...

Штучний інтелект вперше розробив енергетичний напій зі «срібним абрикосом»

Штучний інтелект розробляв рецептуру, а також нюхав і навіть “пробував” напій на смак  Hell Energy використовувала штучний інтелект на кожному...

Зефір з сидром та активованим вугіллям — на Kickstarter шукають інвесторів проєкту

Станом на 7 вересня проєкт зібрав понад $2 тис. доларів. Пошук потенційних інвесторів триватиме до 25 жовтня.Проєкт Mystic's Mallows...

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин і 3D-друк. Як зазначають в компанії, живим клітинам коров'ячої тканини...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які захоплюються гастрономією. Для створення нового продукту вони застосували свої ремісничі...

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі, яку вирощують із застосуванням технік, що сягають доіспанських часів.Процес виробництва...

Може вас зацікавити

Британські розробники по QR-коду підкажуть, які продукти знищать цивілізацію

Foodsteps — перша британська технологічна компанія, яка надає інформацію...

Україна має всі можливості побудувати інноваційний та прибутковий foodtech — Борис Шестопалов, HD-group

Об’єднання та кластеризація для забезпечення масштабів виробництва, спільний вихід...

Вибір редактора
В продовження теми