«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції надійшли у всі сегменти галузі», — говорить Керолайн Бушнелл, директор з корпоративного співробітництва GFI.
Приватний сектор бачить неймовірний потенціал у швидкозростаючій галузі.
Левову частку інвестицій — $2,1 млрд — отримали компанії, які виготовляють протеїн з рослинних матеріалів. Один лише приватний капітал виробника рослинного молока Oatly склав $200 млн, а фінансування Califia Farms сягнуло $172 млн.
Стартапи, орієнтовані на вирощування м’яса з клітинних культур, протягом року отримали фінансування на $360 млн, включаючи $75 млн для Mosa Meat, якій приписують створення першого в світі вирощеного в лабораторії гамбургера.
Ферментаційні компанії, орієнтовані на альтернативні білки, залучили $590 млн інвестицій. Наприклад, Perfect Day отримав $300 млн, а Nature’s Fynd — близько $45 млн.
«Громада інвесторів пробуджує величезний соціальний та економічний потенціал харчових технологій, щоб кардинально переробити нашу систему харчування», — сказала Шарін Мюррей, старший спеціаліст із залучення інвесторів у GFI.
Ранні розробники, такі як Impossible Foods, Beyond Meat, Memphis Meats та Mosa Meat, продовжують добре розвиватися, і все більше і більше підприємців бачать потенціал для досягнення успіху у сегменті альтернативних білків, додала вона.