Не «Дружба». Споживачі виявили, що рослинний сир — це смачно

Категорія сирів на рослинній основі до 2025 року може сягнути понад $1 млрд. Сегмент приваблює безліч стартапів, хоча традиційні виробники часто лишаються осторонь.

Протягом останніх років у переліку виробників рослинного сиру тільки в США з’явилися Violife, Parmela Creamery, Good Planet, Loca Food, Vevan. Серед давніх лідерів сегменту — Daiya, Follow Your Heart, Field Roast, Kite Hill та Miyoko’s Creamery. 

У списку є й дуже відомі компанії, як то Danone зі своєю лінійкою So Delicious та виробник йогуртів на рослинній основі Forager Project.

Безумовно, у новому напрямку вони бачать багато можливостей. Згідно зі статистикою, альтернативні продукти займають 3% від загально ринку сиру, який оцінюється у $34,3 млрд. Ця область дозріла для нових гравців.

Але існує одна особливість. Створити смачний сир на рослинній основі, який матиме правильне відчуття у роті та плавитиметься, важко. Тому попит на звичайний молочний сир все ще зростає. 

У 2020 році продажі молочного сиру як самостійного товару та в складі інших продуктів збільшилися на 20-25%.

Метт Гібсон, співзасновник та генеральний директор компанії New Culture Foods, заявив, що це постійне зростання продажів робить сир аномалією в молочному просторі, оскільки інші товари не демонструють таких темпів. 

Компанія Гібсона, яка базується в Каліфорнії, вирощує молочні білки шляхом бродіння, виробляючи цілком автентичний сир, але не на основі тваринного молока. Розвиток сегменту він бачить для себе як унікальну можливість.

За дослідженням, проведеним Numerator, 22% потенційних споживачів рослинних сирів вважали, що ця продукція не буде смачною.

Але дефіцит під час пандемії коронавірусу, спричинений зростанням попиту споживачів та проблемами виробництва, насправді допоміг змінити цю віру, говорить Джефф Крамптон, менеджер з роздрібної торгівлі в SPINS. 

Деякі споживачі шукали конкретний сир, і в кінцевому підсумку придбали еквівалент рослинного походження, оскільки це було єдине з доступного. Багато хто виявив, що це таки смачно, і став набагато частіше купувати такий продукт.

«Це є свідченням роботи, яку сировинні компанії проводили роками задля вдосконалення свого сиру‎, — каже Крамптон. — І водночас зобов’язує продовжувати впроваджувати інновації»‎.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив веганський сир з насіння конопель та «потворної» цвітної капусти.На відміну...

Із відходів виробництва оливкової олії створюють здорові снеки та напої

Перетворити відходи виробництва оливкової олії на комерційні продукти взявся проєкт UP4HEALTH, що фінансується ЄС. Мануель Роман, тимчасовий координатор проєкту говорить,...

Лідер інноваційної етноботаніки створив їстівний порошок із коноплі, що не впливає на психіку

«Значні дослідження чітко показують, що КБР може допомогти зменшити біль, тривогу та запалення. Крім того, він є високопереносимим, не...

В Європі чекають на початок продажів їжі з комах. Буде своє маркування

Стелла Кіріакідес, європейський комісар з охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів запевняє, що споживачі вже достатньо знають про комах...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Львівська майстерня створює морозиво із борщу. Весь прибуток іде на дрони

“Такого поєднання ви точно не куштували: томати, цибуля, буряк,...

Вчені виростять у лабораторії персики, вишні та яблука. Без дерев

Випробування стартували з клітин чорниці, яблук, вишні, фейхоа, персиків,...

Українці роблять унікальне вино за ритмами планет, з дикими дріжджами та характером ґрунту

Винороб та власник Biologist Ігор Петренко понад 4 роки...

Андрій Черуха, власник компаній Etnodim та Eat me at: «Карантин зіграв для нашого продукту позитивну роль»

Звідки з’явилася ідея виготовляти рослинне м’ясо? Яка була еволюція...

Кондитерський гігант склав ціну на веганський шоколад. Його розробляли 2 роки

Основою веганського шоколаду Cadbury Plant Bar стане мигдальна паста,...

Вибір редактора
В продовження теми