Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Гібридні продукти можуть дати ривок розвитку ринку альтернативного м’яса – як його рослинних аналогів, так і лабораторного вирощеного.

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник культивованої курки в Тель-Авіві, говорить, що існуючі сьогодні продукти потребують вдосконалення.

«Рослинні альтернативи мають ряд проблем, як то температура смаження або інші, які ми можемо вирішити, використовуючи культивований матеріал», — сказав він.

Щоб надати рослинним бургерам такої ж соковитості, яку б забезпечили тваринні котлети, Impossible Foods використовує соєвий легемоглобін — рослинний білок, який несе залізовмісний молекулярний гем.

Один із потенційних варіантів гібридних продуктів — заміна рослинного жиру жиром тваринного походження.

«Це дозволить монетизувати культивоване м’ясо на ранніх термінах, використовуючи існуючі виробничі лінії», — говорить Савір.

Ще одним напрямком створення гібридного м’яса є поєднання рослинних матеріалів та клітин, вирощених у лабораторії. Це уже робить компанія Eat Just, яка у грудні отримала дозвіл на продаж курятини в Сінгапурі.

Культивований продукт став першим у світі, який отримав отримав законодавче схвалення. Насправді він  містить 70% культивованої курки та 30% рослинної сировини.

«Основою є м’ясо, а рослинне доповнення вдосконалює структуру», — сказав Джош Тетрік, засновник та генеральний директор Eat Just.

Загалом гібридне м’ясо може стати довгостроковою стратегією, або сходинкою на шляху до вдосконалення функціональних можливостей та вартості культивованого м’яса. Також очікується, що знизити вартість допоможе також масштабування технології.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Колишній футболіст створює на Прикарпатті витриманий сир з віскі

Сир з віскі “Старий млин” – це ексклюзив, його витримка складає понад 6 місяців. Він створений для поціновувачів нового,...

Чому виробництво їжі — це єдиний шлях виживання агрохолдингів в сучасних умовах

У структурі українського виробництва та експорту сільськогосподарської продукції домінує сировина, виняток із правила становить хіба що соняшникова олія.Сировинний характер...

На Київщині виготовляють старовинний шумерський напій з меду та ягід

Сікера – алкогольний напій, створений на базі меду та фруктів. Завод переробляє 60 т меду щороку. Потужності з виробництва...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається облаштуванням виробничих потужностей.За словами співзасновника Деріла Пека, Jiro-Meat має намір...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

В розробку рослинної риби для масмаркету інвестують $1,5 млн

Загалом на реалізацію проєкту було виділено 1,9 млн канадських...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року,...

Всесвітньо відомий виробник алкоголю продаватиме ром у форматі морозива

У результаті співпраці створено новий унікальний смак морозива —...

Lay’s перетворив свою фірмову картоплю в унікальну горілку до святкового сезону

Відомий своїми картопляними чіпсами бренд Lay’s, котрий належить PepsiCo,...

Nestle будує центр за $52 млн для доставки готових страв

Новий розподільчий центр працевлаштує 665 робітників. Будівнитцво обійдеться компанії в...

Вибір редактора
В продовження теми