Додайте жиру. Ривок на ринку альтернативної їжі пророкують гібридному м’ясу

Гібридні продукти можуть дати ривок розвитку ринку альтернативного м’яса – як його рослинних аналогів, так і лабораторного вирощеного.

Ідо Савір, співзасновник та головний виконавчий директор SuperMeat, виробник культивованої курки в Тель-Авіві, говорить, що існуючі сьогодні продукти потребують вдосконалення.

«Рослинні альтернативи мають ряд проблем, як то температура смаження або інші, які ми можемо вирішити, використовуючи культивований матеріал», — сказав він.

Щоб надати рослинним бургерам такої ж соковитості, яку б забезпечили тваринні котлети, Impossible Foods використовує соєвий легемоглобін — рослинний білок, який несе залізовмісний молекулярний гем.

Один із потенційних варіантів гібридних продуктів — заміна рослинного жиру жиром тваринного походження.

«Це дозволить монетизувати культивоване м’ясо на ранніх термінах, використовуючи існуючі виробничі лінії», — говорить Савір.

Ще одним напрямком створення гібридного м’яса є поєднання рослинних матеріалів та клітин, вирощених у лабораторії. Це уже робить компанія Eat Just, яка у грудні отримала дозвіл на продаж курятини в Сінгапурі.

Культивований продукт став першим у світі, який отримав отримав законодавче схвалення. Насправді він  містить 70% культивованої курки та 30% рослинної сировини.

«Основою є м’ясо, а рослинне доповнення вдосконалює структуру», — сказав Джош Тетрік, засновник та генеральний директор Eat Just.

Загалом гібридне м’ясо може стати довгостроковою стратегією, або сходинкою на шляху до вдосконалення функціональних можливостей та вартості культивованого м’яса. Також очікується, що знизити вартість допоможе також масштабування технології.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тернопільський бренд створює “живу” пасту з чорнилами каракатиці

Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно грубого помолу Semola di grano duro. Його структура нагадує манку,...

Чоботи за 15 чашок кави: з відпрацьованої кавової гущі створили взуття

Щорічно витрачається понад 25 млн тонн кави, з яких лише 4% переробляються належним чином. Залишок кавової гущі виділяє значну...

Смачні і соковиті креветки тепер штампують із крохмалю, ламінарії та пшениці

Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають гарної текстури – соковитої та ситної.Одним із найкращих зразків на...

Гігант ринку моди H&M разом із Біллом Гейтсом вклали мільйони у лабораторну бавовну

Серед них – Breakthrough Energy Ventures Білла Гейтса та модні гіганти H&M Group і Inditex (бренди Zara, Bershka, Massimo...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Ну і нут: для веганів створили яйця із нуту, льону та картоплі

Новий продукт – Peggs – вона створила на своїй...

Стартап Pairwise залучив $90 млн на створення вишень без кісточок

Інвестиційний раунд очолили Глобальний фонд харчових та сільськогосподарських технологій...

Український бренд експортує до ЄС снеки за стародавніми рецептами індіанців

У 2022 році, попри війну, продажі компанії зросли майже...

Китайці навчилися друкувати фрикадельки з лабораторного м’яса у промислових масштабах

Вчені запевняють, що створили «клітинну фабрику», яка може виробляти...

Бульба гум. Японська компанія виготовляє чипси зі смаком жувальної гумки

Японська компанія Calbee співпрацює з Lotte для виробництва чипсів...

Вибір редактора
В продовження теми