80% жителів мегаполісів замовляють їжу через доставку. В лідерах — Glovo

73% українців користується сервісами доставки продуктів та готової їжі.

Як свідчать дані свіжого дослідження «Делойт», у трійці лідерів — Glovo (18%), власні служби доставки ресторанів (12%) та Raketa (10%).

Аналітики прагнули визначити, як поводилися українські споживачі протягом останнього року, як вплинуло поширення COVID-19 на купівельні звички, а також які тренди простежуються у споживанні товарів різних категорій. 

Для цього було опитано 1600 респондентів з усіх регіонів України (за винятком АР Крим та ОРДЛО).

Чим більший населений пункт, тим частіше його жителі замовляють харчі з доставкою, говорять в «Делойт».

Приміром, у мегаполісах користувачами сервісів доставки продуктів та готової їжі є понад 80% жителів.

Характерним маркером поведінки українських споживачів є «брендозалежність», коментує результати дослідження Ольга Шамрицька, партнерка з аудиту компаній галузі ритейлу та оптової дистрибуції. Практично в усіх категоріях товарів бренд значною мірою впливає на остаточний вибір покупців. 

«Обмежений бюджет змушує українців уважніше ставитися до свого вибору, здійснювати раціональні покупки й уникати додаткових витрат на купівлю товарів неперевірених виробників. З іншого боку, торгові мережі починають все частіше створювати власні торгові марки, яким довіряють покупці», – ділиться експертка.

За результатами дослідження, понад половина українців не спостерігає зміну своєї купівельної активності внаслідок пандемії.

Водночас у зв’язку з карантином простежується загальна тенденція до збільшення онлайн-покупок. Частка респондентів, які стали здійснювати покупки частіше в онлайн-магазинах, у 2 рази більша за тих, хто став купувати офлайн (18% та 9% відповідно).

У свою чергу, зменшення купівельної активності серед українців спостерігається щодо здійснення покупок у традиційних магазинах: 39% опитаних зазначили, що стали здійснювати покупки в традиційних магазинах рідше, ніж до карантину, а 30% респондентів стали менше витрачати на такі покупки.

До слова, найбільше витрачають на онлайн-покупки люди віком 16–29 років (на 9% більше, ніж люди у віці 45+ років).

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сінгапурський стартап винайшов машину для створення рослинних жовтків

Стартап запевняє, що яйця мають той самий смак і текстуру, що й традиційні: жовтки, які сочаться, і яєчні білки...

Український виробник чаю, яким смакував Байден, міксує для пасажирів унікальні сорти

В компанії розповідають, що авторські чаї Molfar стали доступними у потягах з грудня минулого року.“Коли до нас звернулась Укрзалізниця...

Французи розробили паливо для суперкарів із відходів виноробства

Сировиною для виробництва палива стали винний осад та виноградні вичавки. Як запевняє компанія, це може допомогти скоротити викиди вуглекислого газу...

Найкращі вітаміни в зимовий період: як поповнити запаси природним чином

З урахуванням особливостей зимового періоду питання правильного вибору вітамінів та складання збалансованого раціону вимагає підвищеної уваги. Причина полягає в...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

АВК створила безглютеновий десерт зі зниженою калорійністю

«Ніжний злаковий бісквіт з натуральною вишневою начинкою та делікатною...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а...

Українці роблять унікальне вино за ритмами планет, з дикими дріжджами та характером ґрунту

Винороб та власник Biologist Ігор Петренко понад 4 роки...

Європейський інвестбанк вперше виділив 20 млн євро на альтернативне м’ясо

Компанія підписала кредитну угоду на 20 млн євро, що...

Теплиця з нутом — ізраїльтяни відправлять у космос спеціальну ферму

Ситуацію планує змінити NASA. Американське управління з дослідження космічного...

Вибір редактора
В продовження теми