Не гудуть. ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

Ринок їстівних комах – хробаків та цвіркунів – активно розвивається. Ось 10 компаній, хочуть піднятися на високобілковій їжі.

BUG смажить сушені цвіркуни

Піонер у світі розробки рецептур продуктів із комах, Better Universal Grub, або BUG, хоче покласти на столи споживачів більше білку з раціональних джерел.

Для старту бізнесу засновники компанії Аарон Томас і Лео Тейлор використали власні кошти. Зараз вони в пошуку інвестицій для розширення виробництва та маркетингу, і невдовзі мають отримати на це близько $280 тис.

Beobia вирощує комах в настільних інкубаторах

Промисловий дизайнер Томас Констант заснував компанію Beobia у 2019 році, прагнучи створити обладнання для виробництва продуктів харчування вдома з мінімальним впливом на навколишнє середовище.

Так він винайшов настільний інкубатор для вирощування комах.

Замкнута система: комахи їдять відходи, люди – комах

Виготовлений з переробленого біопластику, інкубатор є замкненою виробничою системою: комахи їдять рослинні відходи, а за декілька днів вони самі стають їжею для людей. Екскременти комах можна використовувати як добриво для рослин. Отже, схема завершена.

Проект зібрав на кікстартер необхідні $7 тис. протягом перших семи годин. На момент закриття операції сума зросла більш ніж учетверо – до $30 тис.

Small Giants робить крекери з мелених комах

Крекери Small Giant виготовляються з 15% борошна для цвіркуна, мають багато білку та вітаміну B12

Нещодавно компанія уклала угоду з британською мережею супермаркетів Sainsbury.

Small Giant має два смаки: розмарин і чебрець та помідор і орегано. Це один із небагатьох брендів їжі на основі комах, доступний на полицях супермаркетів Об’єднаного Королівства.

Компанія була заснована у 2019 році. З тих пір вона залучила близько $210 тис., що дозволило здійснити ребрендинг та розширити асортимент.

Kric8 продає цвіркуни з ароматом меду та гірчиці

Створюючи Інтернет-магазин Kric8, засновник Росс Белл поєднав два своїх хоббі – подорожі та досвід у сфері харчових продуктів та напоїв. Ще до COVID його компанія побувала на безлічі виставок, пропонуючи незвичайні товари.

Отримувати комах для переробки стало легше

Белл говорить, що сьогодні стало легше отримувати сировину, необхідну для виготовлення такої продукції, оскільки нові британські ферми наростили виробництво комах. Раніше йому доводилося завозити цвіркунів з Канади.

Зараз підприємець має амбіції щодо виходу на полички супермаркетів.

Crunchy Critters робить хрусткі закуски для дітей

Створений у 2011 році, бренд закусок Crunchy Critters поєднує ароматизованих борошняних черв’яків з шоколадом та фруктами.

Також у асортименті – пряно приправлені суміші з паприкою, сольові та оцтові глисти зі смаженою квасолею та горохом, і чисто наповнена комахами суміш цвіркунів, сарани та глистів, що продається для дітей.

Ще бренд продає порошок для цвіркуна як харчову добавку.

Eat Grub смажить цвіркуни та меле комах на борошно

Eat Grub вперше був запущений у 2013 році в якості концептуального тесту для просування суперпродуктів.

У 2014 році в східному Лондоні компанія провела дегустацію меню з комахами із п’яти страв, яке отримало великий успіх. Eat Grub продовжив розробку кулінарного асортименту для Planet Organic, а того року – і енергетичного батончика.

У 2018 році Eat Grub розпочав продажі у британській мережі супермаркетів Sainsbury, що призвело до угоди з Lidl у Німеччині в 2019 році. Там він розповсюдив близько 200 тисяч найменувань.

Sarah Beynon’s bug farm відкрила цілий ресторан

У Пембрукширі, штат Уельс, існує ферма площею 100 акрів, створена з метою впровадження досліджень та науки про стійкі методи господарювання.

Найбільш відомим це місце робить ресторан Grub Kitchen

У ресторані ви можете замовити смажену курку в хрусткому порошку цвіркуна, дегустаційну дошку з цвіркунами пакору, комашиними бургерами та хумусом з борошнистого черв’яка або садовий пиріг з чорними мурахами.

До COVID компанія також пропонувала комашині ферми для комах, де діти могли утримувати крихітних безхребетних.

На фермі також є підрозділ досліджень гнойових жуків, який планує постачати їх фермерам та власникам коней для поповнення популяцій.

Horizon Edible Insects проводить курси кулінарії

Це ферма з їстівних комах, що базується в Лондоні, вирощує комах та розробляє нові продукти та рецепти.

До COVID восьмирічний бізнес проводив курси кулінарії та гастролював на виставках продуктів харчування, поширюючи інформацію про можливості вирощування комах.

Поточні рецепти в їхньому списку включають оладки з борошнистого черв’яка з каррі та коріандру, бургери з борошнистих черв’яків та кекси.

Hey Planet перетирає на порошок жуків-буйволів

Датський бренд Hey Planet народився після поїздки в Танзанію, де один із засновників вперше поїв смажених коників.

Зараз Hey Planet виготовляє білкові батончики з органічних фініків та горіхів, кожен з яких містить порошок жука-буйвола.

На виготовлення одного батончика йде близько 500 жуків.

CHIRPS продає суміші для печива

Американський бренд CHIRPS виготовляє цілий ряд продуктів, включаючи протеїнові коктейлі на основі цвіркуна, суміші для печива та чіпси.

Заснований в 2013 році трьома студентами, бренд набув популярності в 2017 році, коли з’явився на Shark Tank – шоу, де молоді компанії демонструють свої товари в надії залучити інвесторів.

Тоді CHIRPS уклав угоду з американським мільярдером Марком Кубаном на $100 тис. в обмін на 15% акцій бізнесу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У Львові варять борщ з вином, сливовим лекваром та лимонами

У новому меню – п'ять унікальних смаків борщу, кожен з яких розкриває нові грані класичної страви: пряний індійський, з...

Американці створили ячмінну воду для оздоровлення організму та зміцнення імунітету

«Це один з оригінальних функціональних напоїв, який протягом століть споживається культурами всього світу завдяки своїм оздоровчим перевагам», — кажуть...

Харчування 2050: яким буде наше меню в майбутньому?

Харчова індустрія стрімко змінюється під впливом нових технологій та інновацій, які покликані задовольнити потреби сучасного суспільства у безпечних, екологічних...

Фермери створили молоко для покращення розуму

Молоко містить стандартних 12 основних поживних речовин, як і інша лінійка продуктів Organic Valley. Щоб зробити його більш корисним,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Може вас зацікавити

Сінгапурські вчені знайшли заміну яйцям для майонезу у відходах пивоварень

Він не містить у складі традиційних яєць чи молочних...

Замовлення в McDonald’s почав приймати штучний інтелект. Точність – 85%

Система базується на голосовій платформі, створеній Apprente, яку McDonald's...

Український фудтех-стартап створив веганські страви, що готуються за 10 хвилин

SUSHKA, український виробник здорової їжі швидкого приготування, запустив лінійку...

Лабораторне м’ясо стане пріоритетом у продовольчій системі США — уряд виділяє $1 млрд

Заява Aleph Farms з’явилася відразу після того, як адміністрація...

Вибір редактора
В продовження теми