Не гудуть. ТОП-10 компаній, які планують нажитися на їстівних хробаках та цвіркунах

Ринок їстівних комах – хробаків та цвіркунів – активно розвивається. Ось 10 компаній, хочуть піднятися на високобілковій їжі.

BUG смажить сушені цвіркуни

Піонер у світі розробки рецептур продуктів із комах, Better Universal Grub, або BUG, хоче покласти на столи споживачів більше білку з раціональних джерел.

Для старту бізнесу засновники компанії Аарон Томас і Лео Тейлор використали власні кошти. Зараз вони в пошуку інвестицій для розширення виробництва та маркетингу, і невдовзі мають отримати на це близько $280 тис.

Beobia вирощує комах в настільних інкубаторах

Промисловий дизайнер Томас Констант заснував компанію Beobia у 2019 році, прагнучи створити обладнання для виробництва продуктів харчування вдома з мінімальним впливом на навколишнє середовище.

Так він винайшов настільний інкубатор для вирощування комах.

Замкнута система: комахи їдять відходи, люди – комах

Виготовлений з переробленого біопластику, інкубатор є замкненою виробничою системою: комахи їдять рослинні відходи, а за декілька днів вони самі стають їжею для людей. Екскременти комах можна використовувати як добриво для рослин. Отже, схема завершена.

Проект зібрав на кікстартер необхідні $7 тис. протягом перших семи годин. На момент закриття операції сума зросла більш ніж учетверо – до $30 тис.

Small Giants робить крекери з мелених комах

Крекери Small Giant виготовляються з 15% борошна для цвіркуна, мають багато білку та вітаміну B12

Нещодавно компанія уклала угоду з британською мережею супермаркетів Sainsbury.

Small Giant має два смаки: розмарин і чебрець та помідор і орегано. Це один із небагатьох брендів їжі на основі комах, доступний на полицях супермаркетів Об’єднаного Королівства.

Компанія була заснована у 2019 році. З тих пір вона залучила близько $210 тис., що дозволило здійснити ребрендинг та розширити асортимент.

Kric8 продає цвіркуни з ароматом меду та гірчиці

Створюючи Інтернет-магазин Kric8, засновник Росс Белл поєднав два своїх хоббі – подорожі та досвід у сфері харчових продуктів та напоїв. Ще до COVID його компанія побувала на безлічі виставок, пропонуючи незвичайні товари.

Отримувати комах для переробки стало легше

Белл говорить, що сьогодні стало легше отримувати сировину, необхідну для виготовлення такої продукції, оскільки нові британські ферми наростили виробництво комах. Раніше йому доводилося завозити цвіркунів з Канади.

Зараз підприємець має амбіції щодо виходу на полички супермаркетів.

Crunchy Critters робить хрусткі закуски для дітей

Створений у 2011 році, бренд закусок Crunchy Critters поєднує ароматизованих борошняних черв’яків з шоколадом та фруктами.

Також у асортименті – пряно приправлені суміші з паприкою, сольові та оцтові глисти зі смаженою квасолею та горохом, і чисто наповнена комахами суміш цвіркунів, сарани та глистів, що продається для дітей.

Ще бренд продає порошок для цвіркуна як харчову добавку.

Eat Grub смажить цвіркуни та меле комах на борошно

Eat Grub вперше був запущений у 2013 році в якості концептуального тесту для просування суперпродуктів.

У 2014 році в східному Лондоні компанія провела дегустацію меню з комахами із п’яти страв, яке отримало великий успіх. Eat Grub продовжив розробку кулінарного асортименту для Planet Organic, а того року – і енергетичного батончика.

У 2018 році Eat Grub розпочав продажі у британській мережі супермаркетів Sainsbury, що призвело до угоди з Lidl у Німеччині в 2019 році. Там він розповсюдив близько 200 тисяч найменувань.

Sarah Beynon’s bug farm відкрила цілий ресторан

У Пембрукширі, штат Уельс, існує ферма площею 100 акрів, створена з метою впровадження досліджень та науки про стійкі методи господарювання.

Найбільш відомим це місце робить ресторан Grub Kitchen

У ресторані ви можете замовити смажену курку в хрусткому порошку цвіркуна, дегустаційну дошку з цвіркунами пакору, комашиними бургерами та хумусом з борошнистого черв’яка або садовий пиріг з чорними мурахами.

До COVID компанія також пропонувала комашині ферми для комах, де діти могли утримувати крихітних безхребетних.

На фермі також є підрозділ досліджень гнойових жуків, який планує постачати їх фермерам та власникам коней для поповнення популяцій.

Horizon Edible Insects проводить курси кулінарії

Це ферма з їстівних комах, що базується в Лондоні, вирощує комах та розробляє нові продукти та рецепти.

До COVID восьмирічний бізнес проводив курси кулінарії та гастролював на виставках продуктів харчування, поширюючи інформацію про можливості вирощування комах.

Поточні рецепти в їхньому списку включають оладки з борошнистого черв’яка з каррі та коріандру, бургери з борошнистих черв’яків та кекси.

Hey Planet перетирає на порошок жуків-буйволів

Датський бренд Hey Planet народився після поїздки в Танзанію, де один із засновників вперше поїв смажених коників.

Зараз Hey Planet виготовляє білкові батончики з органічних фініків та горіхів, кожен з яких містить порошок жука-буйвола.

На виготовлення одного батончика йде близько 500 жуків.

CHIRPS продає суміші для печива

Американський бренд CHIRPS виготовляє цілий ряд продуктів, включаючи протеїнові коктейлі на основі цвіркуна, суміші для печива та чіпси.

Заснований в 2013 році трьома студентами, бренд набув популярності в 2017 році, коли з’явився на Shark Tank – шоу, де молоді компанії демонструють свої товари в надії залучити інвесторів.

Тоді CHIRPS уклав угоду з американським мільярдером Марком Кубаном на $100 тис. в обмін на 15% акцій бізнесу.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найбільший виробник культивованої риби в Європі запустив перший пілотний завод

Новий об’єкт має площу 2000 кв. м, призначену для досліджень, виробництва та офіс на 35 співробітників. Завод включає в себе...

Сухі енергетики випустила компанія, створена на честь шерпа, що покорив Джомолунгму

Нова позиція TENZING — енергетичні напої у вигляді порошків, розфасованих у пакетики.Кожен пакетик містить вдвічі більше функціональних інгредієнтів, ніж...

Сухе пиво — американці створили інноваційну приправу, яка підкорює ринок

"Так само, як New Belgium Brewing робить пиво світового класу, Spiceology створює кращий "смак" пива", — говорять у компанії.У...

Світовий лідер ринку їжі купує розробника інноваційних ароматів

Revela, з річним обсягом продажів майже у $240 млн, доповнить глобальне портфоліо ароматів ADM у сегменті молочних ароматизаторів розміром...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

В Україні навчилися варити кукурудзу інноваційним способом. Зберігається 2 роки

Варена солодка кукурудза — вакуумована та вже готова до...

Ні луски, ні хвоста. Рослинна риба припливла до України

Зі стрімким ростом популярності продуктів на рослинній основі, споживачі...

Що таке рослинне молоко? Як його вибрати? ТОП кращих замінників молока на рослинній основі

Що таке рослинне молоко? Рослинне молоко – це напій, який...

Заморіть черв’ячка. Попит на їжу з комах драйвитимуть пенсіонери та вегани

Такими очікуваннями поділився Седрік Ауріол, співзасновник французької біотехнологічної компанії...

Шведи створили біо-кришечки з ялини і сосни, які закривають напої зсередини

Зі слів розробників, сучасні пластикові кришечки для напоїв окрім...

Вибір редактора
В продовження теми