Електростейк. Навіщо японські вчені тримають лабораторне м’ясо під струмом?

Дослідники з Токійського університету розробили інноваційну технологію біофабрикації м’язової тканини великої рогатої худоби в лабораторних умовах. Ймовірно, це допоможе задовольнити ескалацію майбутніх потреб зростаючого населення світу у дієтичному м’ясі.

Вчені запевняють: тканинна інженерія вирішить екологічні проблеми, які спричиняє традиційне тваринництво, зекономить воду та збереже землю.

Досі більшість біосинтетичних м’ясних продуктів мали вигляд аморфного або зернистого фаршу, у якому відсутня текстура справжніх м’язів тварин.

Май Фурухасі, провідний автор дослідження, пояснює, як працює новий процес – біофабрикація. «Використовуючи методи регенеративної медицини, нам вдалося культивувати шматки м’яса розміром у кілька міліметрів. Ми вирівняли міотрубки, і це допомогло імітувати структуру та відчуття стейка у роті», – говорить він.

Для цього міобласти, отримані з комерційної яловичини, культивували в гідрогелевих модулях. Далі їх склали у великі шматки м’яса.

«Ми визначили оптимальне риштування та застосували електричну стимуляцію, щоб сприяти скоротливості та анатомічному вирівнюванню м’язової тканини», –  додав він.

Інший автор дослідження Юя Морімото говорить, що культивована м’язова тканина має перспективу як надійний замінник стейка.

Що важливо, у такому продукті немає мікробного забруднення, що продовжує термін його зберігання, порівняно з традиційним м’ясом.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Світовий лідер ринку їжі купує розробника інноваційних ароматів

Revela, з річним обсягом продажів майже у $240 млн, доповнить глобальне портфоліо ароматів ADM у сегменті молочних ароматизаторів розміром...

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі) науково підтвердило безпеку білка, створеного з комах. Дослідники вивчили ступінь...

Смажену індичку на святковому столі пропонують замінити молюсками та водоростями

Фактично, 39% респондентів – віком від 18 до 30 років — сказали, що ніколи не їдять індичку, 88% «терпіти...

Власники Chrysler, Dodge, Jeep та Ram замовлятимуть їжу за кермом у кілька кліків

Замовляти їжу за кермом стане набагато зручніше. Lear Corporation, світовий лідер автомобільних технологій у галузі виробництва сидінь та електронних...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Ізраїльський виробник рослинної 3d-вирізки зібрав рекордне фінансування

Таким чином, загальне фінансування Redefine Meat тепер становить $180...

Японська фабрика випікає печиво з диких земляних ос — нагадує ізюм і горіхи

Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів —...

FozzyGroup створює «магазин майбутнього»: продажами керуватиме штучний інтелект

Штучний інтелект розпізнає об’єкти, керує категоріями й товарними залишками,...

Вчені виростили у лабораторії справжні шматки сала на каркасах із жита

Ключовим елементом розробки стали каркаси з білка секаліну, який...

Їстівне чорнило для друку на тістечках визнали кошерним

Хоча їстівне чорнило принтерів Eddie завжди було кошерним, виробник...

Вибір редактора
В продовження теми