Британський мільярдер Джим Меллон: «Лабораторне м’ясо стане доступним за ціною через 5 років»

У найближчому майбутньому культивоване м'ясо буде більш доступним, ніж вирощене на фермі. У цьому переконаний британський мільярдер, інвестор і підприємець Джим Меллон.

«Знижуються ціни на рослинні продукти: компанія Impossible нещодавно скинула вартість на 20% у США, але цьому є межа», – сказав Меллон в інтерв’ю для подкасту The Food Tech Show.

За його словами, через 18 місяців буде паритет м’яса традиційного виробництва з деякими продуктами рослинного походження.

«У нас є досить хороша наукова консультативна рада і ми думаємо, що 2,5 мілілітра (матеріалу стовбурових клітин) від корови допоможе виробити обсяги м’яса, еквівалентні семи або восьми тваринам, за 40 днів», – сказав Меллон.

У такому випадку, каже він, витрати на вхід становитимуть 2,5 до одного у порівнянні за традиційним виробництвом.

«Це для порівняння. Як відомо: корова це – двадцять п’ять до одного, курка – дев’ять до одного», – зазначив чоловік.

Тобто, Меллон вважає вирощування тварин за допомогою традиційного землеробства надзвичайно неефективним. Зміщуючи виробництво м’яса до клітинного сільського господарства або до готування продукту в біореакторі, можна отримати 10-кратне підвищення ефективності.

«У США 60% м’яса купують у вигляді фаршу, ковбас, пиріжків тощо. Думаю, що протягом п’яти років ми збережемо паритетні ціни. П’ять років – це невеликий термін в історії людства. Протягом цього часу вся галузь інтенсивного сільського господарства зіткнеться з дуже серйозною загрозою для свого існування», – зазначив Меллон.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап створив «безвідходні» рослинні реберця з їстівними кістками

Раніше Juicy Marbles уже спробувала продавати обмежені партії реберець онлайн. Новий продукт має удосконалену рецептуру, яка змінена відповідно до відгуків...

Європейські гіганти м’ясної галузі запустять хаб для виробників лабораторного м’яса

Існує багато аргументів на користь масового культивування м’яса: відпадає необхідність забою тварин, застосування антибіотиків, відведення ферм під виробництво, які...

Елітний тунець із пробірки з’явиться в ресторанах через 2 роки

“Те, що ми робимо, — це різноманітне філе культивованої риби”, – розповідає Дафна Геффетц, генеральний директор і співзасновник Wanda...

$80 млн на хмарні біореактори: виробництво їжі майбутнього поставлять на потік

У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний дефіцит виробничих потужностей, де стартапи продовжували б розробку нових стійких...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Гігант подвоїть інвестиції в стартапи — цукор вже замінили ультразвуком

Перш за все, гігант ринку перекусів шукає стартапи, які...

Європейські компанії об’єднуються, щоб здешевити вирощування морепродуктів в лабораторії

Здешевлення поживного середовища, яке займає основну частку собівартості альтернативного...

Український бренд створив унікальний кефір, що зменшує втому

Особливість кефіру полягає у його консистенції: його можна їсти...

Медійний гігант відкриє «космічний» ресторан на висоті 220 миль над землею

Ресторан буде розташований у тематичному парку Epcot у «країні»...

Ukraine Creates Its First Innovative Food Industry Park

The VOLIA industrial park unites three locations specializing in...

Вибір редактора
В продовження теми