Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

У світі рослин віднайшли нове перспективне джерело протеїну – чайот або чочо. Це плетиста рослина з їстивними плодами, яка росте високо в Андах.

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен світового класу Рікі Ечаніке (Ricky Echanique). Коли у нього розвинулись аутоімунні захворювання, Рікі виявився нездатним тренуватися. Але його врятували дві речі: рідна країна Еквадор та рослинна дієта.

Зараз Рікі є власником компанії Mikuna Foods, і всіляко популяризує новий інгредієнт, прагнучи допомогти спортсменам зі схожими проблемами, які мав сам.

Чайот – це 54% повноцінного білку. Він містить вітаміни Е і D, багатий омегою і має у складі 300 міліграмів кальцію в розрахунку на порцію.

«Це найпотужніше джерело рослинного білку, яке я коли-небудь зустрічав», – говорить засновник Mikuna Foods.

Існуючий рослинний протеїн із сої та гороху, звісно, має багато корисних властивостей. Але він може спричиняти порушення травлення, а також виступати алергеном.

У даний час компанія продає на своєму веб-сайті білкові порошки, які, по суті, є перемеленим чайотом. Він може використовуватися для приготування напоїв або випічки.

До слова, чайот був поширеною культурою в Еквадорі ще з часів інків. Але його майже ніколи не використовувалося в їжу, хіба що в голодні роки.

Привабливим культивування рослини робить посухостійкість та невибагливість.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені знайшли консервант, який дозволяє їсти м’ясо сирим

New Chua — закуска із ферментованого свинячого м’яса. Їдять її у сирому вигляді і вона не викликає харчових отруєнь....

«Це» створило коктейльні ковбаски та шматочки «не бекону» з рослин

Продукт є одним із трьох у новій літній лінійці. Інші два – шматочки «This Isn't Bacon» (у перекладі –...

Портативна пляшка для газування води зібрала на Kickstarter потрійний об’єм інвестицій

SPARK+ складається з резервуара для води, портативної камери для вуглекислого газу, що кріпиться до дна посудини та заправочної станції.Щоб...

Лабораторне м’ясо вперше з’явилося у супермаркетах – по 200 гривень за упаковку

Вперше з моменту затвердження три з половиною роки тому культивоване м’ясо можна купити, щоб приготувати у себе вдома.«Це історичний...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без...

Відомий з Середньовіччя суперфуд знижує ризик смерті від деменції. Дослідження

Оливкова олія вже давно вважається прикладом «супер-їжі», яка може...

Український бренд створив унікальний кефір, що зменшує втому

Особливість кефіру полягає у його консистенції: його можна їсти...

Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне...

Вибір редактора
В продовження теми