Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

У світі рослин віднайшли нове перспективне джерело протеїну – чайот або чочо. Це плетиста рослина з їстивними плодами, яка росте високо в Андах.

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен світового класу Рікі Ечаніке (Ricky Echanique). Коли у нього розвинулись аутоімунні захворювання, Рікі виявився нездатним тренуватися. Але його врятували дві речі: рідна країна Еквадор та рослинна дієта.

Зараз Рікі є власником компанії Mikuna Foods, і всіляко популяризує новий інгредієнт, прагнучи допомогти спортсменам зі схожими проблемами, які мав сам.

Чайот – це 54% повноцінного білку. Він містить вітаміни Е і D, багатий омегою і має у складі 300 міліграмів кальцію в розрахунку на порцію.

«Це найпотужніше джерело рослинного білку, яке я коли-небудь зустрічав», – говорить засновник Mikuna Foods.

Існуючий рослинний протеїн із сої та гороху, звісно, має багато корисних властивостей. Але він може спричиняти порушення травлення, а також виступати алергеном.

У даний час компанія продає на своєму веб-сайті білкові порошки, які, по суті, є перемеленим чайотом. Він може використовуватися для приготування напоїв або випічки.

До слова, чайот був поширеною культурою в Еквадорі ще з часів інків. Але його майже ніколи не використовувалося в їжу, хіба що в голодні роки.

Привабливим культивування рослини робить посухостійкість та невибагливість.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник кефіру створив напої з грибів, що зменшують тривожність та піднімають настрій

Адаптогенні напої є останнім доповненням до портфоліо ферментованих напоїв Lifeway з вівсом. У їх складі – десять живих і...

Українська компанія створює для військових інноваційну «польову» дріп-каву

Дріп-кава — це порція меленої кави в пакетику, яку легко зварити у будь-якому місці за допомогою склянки окропу. В...

Продовольчий гігант Bunge інвестує у їжу майбутнього – продукти з комах

Nutrition Technologies використовує личинки чорної солдатської мухи для біологічного ферментування харчових відходів і промислових органічних побічних продуктів.Будучи тропічним видом,...

Служба доставки їжі DoorDash, з капіталізацією приблизно у $16 млрд подала заявку на IPO

Американська служба доставки їжі DoorDash планує вивести компанію на біржу до кінця 2020 року. Акції компанії з'являться на NYSE...

Лабораторію сенсорного аналізу МХП прийняли до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN)

Лабораторія сенсорного аналізу Кулінарного центру МХП успішно пройшла процедуру вступу до Європейської мережі з сенсорного аналізу (ESN). Тож випробувальна...

Після 136 років виробництва м’яса ринковий гігант переходить на 100% рослинну їжу

Завершення виробництва м’ясної продукції відбудеться до кінця цього року, що відображає зростальний попит на більш екологічні та здорові харчові...

Може вас зацікавити

«У подальшому ми плануємо розвивати формат dark store», — Олексій Юхимчук, співзасновник Rocket

В Україні нарощує оберти та виходить за кордон сервіс...

Спілки харчових компаній можуть отримати до 5,5 млн грн на експорт

Експортним альянсом організатори програми називають об’єднання не менше як...

Вибір редактора
В продовження теми