Пірнути за обідом. ТОП-5 переваг морських овочів як їжі майбутнього

Світ морської зелені не обмежується однією лише капустою або норі, в які загортають суші. Зелені та червоні морські водорості, коричневі морські овочі араме, хідзікі, комбу та вакаме – їх набагато більше, ніж можна собі уявити.

Ресторани, заклади громадського харчування та магазини спеціалізованої здорової їжі проявляють великий інтерес до морських овочів, оскільки споживачі усвідомили їх користь та харчові переваги.

The Independent назвав морські водорості продовольчим трендом номер один на 2021 рік.

Згідно з останніми даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), світове виробництво аквакультури, включаючи морські овочі, нещодавно досягло найвищого рівня в 114,5 млн т «живої ваги». Ринкову вартість цього сегменту оцінюється майже у $264 млрд.

Ось п’ять причин, чому морські овочі незабаром можуть стати їжею майбутнього.

  1. Вплив на навколишнє середовище

Морські овочі можуть рости в резервуарах або в океані та мати значно менший вуглецевий слід, ніж наземні. Вони є маловідходними: їстівна частина морського портулаку становить від 55%, а морської спаржі – 72%.

Ба більше, додавання червоних морських водоростей у раціон корів може зменшити метеоризм великої рогатої худоби та викиди метану на 98%.

  1. Вища поживність

Морські овочі упаковані білками, йодом, клітковиною та вітамінами A, B, C та E у кількості, яка в 10-20 разів перевищує вміст у наземних овочах.

  1. Це модно

Морські макроводорості або аквакультура – найбільш швидкозростаючий сегмент світового виробництва продовольства.

З 2000 по 2018 рр. світове виробництво морських водоростей зросло втричі та перевищило 32 млн т.

Тому Попкорн та макарони із водоростей все частіше з’являтимуться на наших тарілках.

  1. Це смачно

Морські овочі забезпечують нові смакові та фактурні можливості для незайманого смаку. Їх можна їсти сирими в салатах, пасерувати, готувати або додавати до смузі приблизно так само, як і наземні овочі. Водночас вони мають більш пікантний смак.

  1. Їх легко вирощувати

Морські овочі не потребують прісної води, і вони швидко ростуть, вимагаючи лише сонячного світла, солоної води та мінеральних речовин.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Solar Foods отримала 10 млн євро на виробництво білка з повітря

Залучені кошти підуть на пожвавлення виробництва комерційного продукту компанії, а саме Solein, його ще називають «повітряний білок». Це доводить...

Американці створили кубики льоду, що не тануть та вбивають мікробів

Такий «лід» компостується, має антимікробну дію та запобігає перехресному забрудненню свіжих продуктів в упаковці.Патент на дизайн і концепцію подали...

Штучний інтелект винайшов харчову добавку, яка діє як грудне молоко

Інгредієнти будуть продаватися під торговою маркою Maolactin. Вони є біофункціональними білковими сумішами, подібними до грудного молока.«В обох продуктах поєднання...

Найбільший виробник шоколаду запустив відразу кілька рослинних морепродуктів

Продукти будуть доступні до замовлення через Інтернет та в магазинах у європейських країнах, включаючи Німеччину, Іспанію, Італію, Австрію, Польщу,...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

ТОП-10 трендів у харчовій індустрії: що було у 2020 році та куди йдемо у 2021-му

Відмова від пластикової упаковкиПластик все ще знаходиться в стадії...

Молоко за рецептом від штучного інтелекту буде краще звичайного

Ginkgo Bioworks, як платформа для клітинного програмування та біозахисту,...

Французи розробили паливо для суперкарів із відходів виноробства

Сировиною для виробництва палива стали винний осад та виноградні...

Ринок бульбашкового чаю сягне $4 млрд. Гіганти готуються до буму

Якщо зараз цей сегмент оцінюється в $2,46 млрд (станом...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в...

Вибір редактора
В продовження теми