Найсолодші ягоди на полиці супермаркетів відбиратимуть портативні сканери

Мережа Driscoll використовуватиме технологію споживацької фізики для покращення солодкості ягід, які вона продає.

Як пояснила Брі Райтер Сміт, директор з дизайну систем якості компанії, для продажу в Driscoll постачають ягоди близько 1000 виробників. Але їх якість може суттєво відрізнятися, навіть якщо постачальники знаходяться у одному й тому ж регіоні.

Приблизно десять років тому ця розбіжність не була великою проблемою. Зараз все змінилося.

«Технології вирощування вдосконалюються, — говорить Сміт. — Споживачі більше усвідомлюють, наскільки ароматними і смачними можуть бути ягоди».

Іншими словами, сьогодні покупці знають, чого вони хочуть. А хочуть вони — солодших ягід.

Щоб стимулювати фермерів вирощувати солодші ягоди, Driscoll почав аналіз вмісту ягідного цукру в урожаї, який вимірюється за шкалою Brix. Та розробив для постачальників систему премій.

Традиційно у Driscoll проводили це вимірювання вручну, відбираючи зразки ягід, подрібнюючи їх та аналізуючи сок рефрактомером. Але цей процес надто трудомісткий.

У нагоді стала технологія споживацької фізики — SCiO. Щось подібне у 2017 році використовувала Cargill для вимірювання сухої речовини в кормі великої рогатої за допомогою портативних сканерів для ближньої інфрачервоної спектрометрії.

У випадку Driscoll технологія інфрачервоної спектрометрії допоможе сканувати цілу полуницю. Інформація від сканерів буде передаватися у хмарну систему, яка аналізуватиме та видаватиме результат солодкості ягоди по шкалі Brix у мобільний додаток.

Товар не буде пошкоджений, а після аналізу його можна повернути у продаж.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Нідерландах збудують завод, де вироблятимуть унікальний білок за допомогою грибів

Очікується, що фабрика запрацює до 2022 року. Початкова потужність виробництва — 10 тис. т на рік, до 2027 р....

Поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу

«Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим діабетом та алергією», — каже Мейтс Зіг, представник компанії Camel...

В Амстердамі показали березовий сироп. На варку йдуть сотні літрів березового соку

Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й фруктози), на смак він кисло-солонуватий і скоріше нагадує соєвий соус...

Майже 90% шеф-поварів готові подавати відвідувачам вирощене в лабораторії м’ясо

SuperMeat – виробник культивованої курятини, який поставив на своєму експериментальному заводі скляні стіни, аби кожен бажаючий міг поспостерігати за...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Інноваційний український foodtech зародиться із кластерів із потужними R&D центрами — Борис Шестопалов, HD-group

Як забезпечити цю трансформацію — newfood.ua розповів Борис Шестопалов,...

Іспанці створили кошерну «чорну ікру» із японських водоростей

Альтернативу ікрі Eurocaviar винайшла із морських водоростей вакаме та...

Без вертольотів: Optimist створив безалкогольну горілку, джин та текілу

Одна з таких торгових марок, Optimist, розробила відразу три...

В Україні навчилися варити кукурудзу інноваційним способом. Зберігається 2 роки

Варена солодка кукурудза — вакуумована та вже готова до...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в...

Вибір редактора
В продовження теми