Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Одноразовий пластик є одним із найбільших факторів, що сприяють забрудненню океану – він становить понад 50% проблеми пластикових відходів.

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку із переробленого листя ананасів, яка до того ж має здатність проростати після компостування.

Упаковку Sprout можна сміливо додати до списку стійких рішень. Це екологічно чистий продукт, який сприяє розповсюдженню вирощування місцевих рослин.

Дизайн упаковки є інтерактивним – замість того, щоб викинути, ви можете спостерігати за проростанням у ній насіння.

Таким чином, життєвий цикл Sprout не закінчується відразу після споживання запакованого продукту.

Насіння кожної рослини було відібрано після інтенсивних досліджень. Розробники залишили те, яке буде неінвазивним і легко займе своє місце у структурі матеріалу упаковки.

Мангулабнан називає цей матеріал pinyapel. По суті, це папір, виготовлений з залишків листя ананаса.

Його винайдення стало результатом ініціативи, яку очолив Центр дизайну на Філіппінах, щоб дати стимул розвитку місцевим громадам на основі існуючих там ресурсів.

Для друку на упаковці використовується органічне соєве чорнило. Харчова обгортка для продукту всередині упаковки виготовляється з крохмалю.

Загалом Sprout вирішує відразу кілька проблем. Основна з них – накопичення відходів на Філіппінах, які є одним з найбільших виробників ананасів у світі. Окрім того, дизайн інноваційної упаковки дає споживачам відчуття задоволення від того, що вони беруть на себе відповідальність за довколишнє середовище.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних інгредієнтів Whole Foods Market, який уже 9-рік підряд з’ясовує тренди,...

У ковбасі майбутнього м’ясо замінять на цвіркунів. Продати допоможе маркетинг

Про це розповідає Аарон Т. Досі, доктор філософії, президент, засновник та власник компанії All Things Bugs.All Things Bugs виробляє...

Куряча сенсація: чим здивує новий бренд МХП «Супер Філео»?

Потужно працювати, щоб підтримувати економіку країни та годувати людей – один із принципів компанії МХП. У 2024 році кількість...

В очікуванні п’ятикратного росту: Beyond Meat та Nestle штурмують ринок замінників м’яса

У серпневому звіті агентства Bloomberg Intelligence перераховуються різні причини настільки стрімкого зростання.Зокрема, цьому сприятимуть зусилля самих компаній, які працюють...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного...

Вибір редактора
В продовження теми