Листопак. З листя ананасів розробили упаковку, що проростає

Одноразовий пластик є одним із найбільших факторів, що сприяють забрудненню океану – він становить понад 50% проблеми пластикових відходів.

Дизайнер Пат Мангулабнан знайшов альтернативу. Він розробив інноваційну упаковку із переробленого листя ананасів, яка до того ж має здатність проростати після компостування.

Упаковку Sprout можна сміливо додати до списку стійких рішень. Це екологічно чистий продукт, який сприяє розповсюдженню вирощування місцевих рослин.

Дизайн упаковки є інтерактивним – замість того, щоб викинути, ви можете спостерігати за проростанням у ній насіння.

Таким чином, життєвий цикл Sprout не закінчується відразу після споживання запакованого продукту.

Насіння кожної рослини було відібрано після інтенсивних досліджень. Розробники залишили те, яке буде неінвазивним і легко займе своє місце у структурі матеріалу упаковки.

Мангулабнан називає цей матеріал pinyapel. По суті, це папір, виготовлений з залишків листя ананаса.

Його винайдення стало результатом ініціативи, яку очолив Центр дизайну на Філіппінах, щоб дати стимул розвитку місцевим громадам на основі існуючих там ресурсів.

Для друку на упаковці використовується органічне соєве чорнило. Харчова обгортка для продукту всередині упаковки виготовляється з крохмалю.

Загалом Sprout вирішує відразу кілька проблем. Основна з них – накопичення відходів на Філіппінах, які є одним з найбільших виробників ананасів у світі. Окрім того, дизайн інноваційної упаковки дає споживачам відчуття задоволення від того, що вони беруть на себе відповідальність за довколишнє середовище.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Дієта для інвесторів. Щоб лабораторне м’ясо подешевшало, мають впасти апетити інвесторів

Як свідчить аналіз, проведений консалтинговою компанією із Нідерландів CE Delft, лабораторне м’ясо має суттєво подешевшати, щоб стати конкурентоспроможним.Найбільшою статтею...

Штучний інтелект створює унікальні рецепти для підписників ChatGPT Plus

Першими, хто зможе протестувати віртуального шеф-кухара, стали підписники платної версії чату — ChatGPT Plus. Але протягом наступних тижнів він...

Hyperloop для бургерів: У майбутньому їжу доставлятимуть по підземним трубам

Реалізувати цю ідею взявся американський стартап Pipedream Labs. Інноватор на ринку доставки планує створити підземну мережу трубопроводів для майже миттєвої...

Засолили $750 тис. Стартап розробив нову формулу солі та збирає гроші на краудфандингу

Компанія уже запатентувала свою технологію та розпочала збір інвестицій на краудфандингу.Сіль MicroSalt — це натуральна сіль, яка приблизно в...

Мармурова яловичина, вирощена в лабораторії, стала продуктом року на світовому конкурсі

AgTech Breakthrough Awards — це міжнародна премія, що присуджується компаніям, які впроваджують інноваційні рішення у виробництві їжі та сільському...

Німці створили сир із дріжджів, який продаватимуть супермаркети, які є і в Україні

Серед магазинів, що розпочали продаж, — мережі Rewe, Billa і Metro. Це унікальне досягнення стало можливим після успішного залучення компанією...

Може вас зацікавити

Стартап “вирощує” веганське карпаччо на відходах з кафетеріїв

Заснована у 2011 році Ян Віллемом Босманом Янсеном, компанія...

ЄС виділить українським компаніям гранти на захист ідей унікальних продуктів

SME Fund – це ініціатива Європейської Комісії, яка реалізується...

Вибір редактора
В продовження теми