Лазери друкують на продуктах їстівні голограми із солодкого крохмалю

Дослідники працюють над технологією, яка може дозволити «друкувати» голограми на продуктах, а також використовувати їх для декоративних цілей або етикетування.

Дослідники звітності в Американському хімічному товаристві ACS Nano пропонують друкувати лазером наноструктуровані голограми на висушених плівках кукурудзяного сиропу. Їх також можна використовувати для безпеки харчових продуктів, маркування продукту або позначення вмісту цукру, стверджують вони.

Для розробки свого методу розробники приготували розчин кукурудзяного сиропу, ванілі, води та висушили з нього тонку плівку. Вони покрили її дрібним шаром нетоксичного чорного барвника. Потім застосували техніку прямого лазерного інтерференційного малюнка, щоб видавити більшу його частину, залишивши випуклі нанорозмірні лінії, які сформували дифракційну решітку.

При потраплянні світла наноструктура дифракціювала світло у райдужний візерунок, при цьому різні кольори з’являлися під різними кутами огляду.

Команда могла контролювати інтенсивність та діапазон кольорів, змінюючи інтервал між рядками у решітці або вміст цукру в плівці кукурудзяного сиропу.

До того, як їстівні голограми будуть готові потрапити на полиці магазинів, дослідники заявляють, що хочуть отримати харчовий барвник на заміну чорному синтетичному, який використовували у пілотних експериментах.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці створили із картоплі низькокалорійний попкорн для собак

Цей снек вперше з’явився в адвент-календарі компанії у 2023 році, і після позитивних відгуків клієнтів VEGDOG вирішила зробити його...

13 українських сирів отримали бронзу, срібло та золото на найбільшому конкурсі у світі

Оксана Чернова, засновниця ProCheese Academy, говорить, що завдяки міжнародній підтримці українські сири змогли дебютувати у найбільшому сирному фестивалі безкоштовно.Експерти...

Рослинне м’ясо більше не схоже на тофу. Китайці розробили курятину з арахісу

Принаймні, у цьому запевняє шанхайська Haofood, яка першою розробила замінник курячого м'яса на основі арахісового білка.«Досі альтернативне м'ясо у...

Інноваційний портативный генератор газує воду одним натисканням

Новий спосіб насолодитися газованою водою передбачає можливість зробити її прямо вдома. Пристрій під назвою "Terra", що означає "Земля", є відображенням...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Французи створили риб’ячий жир з мікроводоростей, який входитиме у спортивне харчування

Водоростева олія містить менше 3% насичених жирних кислот Клінічні випробування...

Американці «зварили» білок з мікроба, що живе в кишечнику горил

Ферментація не є новою розробкою, цей процес вдало використовується...

Danone створила йогурт, який можна їсти виделкою. Поки без ножа

Oikos – це грецький знежирений йогурт. Вміст фруктів у...

Burger King вперше відмовився від м’яса та відкрив заклад з рослинним меню

Створити концепцію безм’ясного ресторану в Німеччині спонукав великий попит...

Сторічний бренд створив курятину в порошку, яка за хвилину перетворюється на м’ясо

Нова лінійка продуктів включає Plant-Based Chick’n, виготовлений лише з...

Вибір редактора
В продовження теми