Лазери друкують на продуктах їстівні голограми із солодкого крохмалю

Дослідники працюють над технологією, яка може дозволити «друкувати» голограми на продуктах, а також використовувати їх для декоративних цілей або етикетування.

Дослідники звітності в Американському хімічному товаристві ACS Nano пропонують друкувати лазером наноструктуровані голограми на висушених плівках кукурудзяного сиропу. Їх також можна використовувати для безпеки харчових продуктів, маркування продукту або позначення вмісту цукру, стверджують вони.

Для розробки свого методу розробники приготували розчин кукурудзяного сиропу, ванілі, води та висушили з нього тонку плівку. Вони покрили її дрібним шаром нетоксичного чорного барвника. Потім застосували техніку прямого лазерного інтерференційного малюнка, щоб видавити більшу його частину, залишивши випуклі нанорозмірні лінії, які сформували дифракційну решітку.

При потраплянні світла наноструктура дифракціювала світло у райдужний візерунок, при цьому різні кольори з’являлися під різними кутами огляду.

Команда могла контролювати інтенсивність та діапазон кольорів, змінюючи інтервал між рядками у решітці або вміст цукру в плівці кукурудзяного сиропу.

До того, як їстівні голограми будуть готові потрапити на полиці магазинів, дослідники заявляють, що хочуть отримати харчовий барвник на заміну чорному синтетичному, який використовували у пілотних експериментах.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Солому із рисових плантацій перетворили на міцну упаковку для гарячої їжі

Це – екологічно чисті компостовані лотки. Вони виготовлені з відновлюваних матеріалів – відходів рисових плантацій, зокрема, соломи. Упаковку можна утилізувати...

Бекон із яблук, картоплі та кленового сиропу переміг натуральне м’ясо у всесвітньому конкурсі

М’ясо рослинного походження було визнано кращим порівняно з тваринним м’ясом Переможцем у категорії найкращого мяса для сніданку став веганський бекон...

Експерти знайшли унікальне джерело протеїну, його продажі вже обійшли сою та горох

Секрет Chocho полягає в тому, що його отримують із люпину під назвою чочо. Вирощений в Андах на висоті від 11...

Bolt Food розширюється на Харків та дає безкоштовну доставку в честь запуску

В компанії зазначають, що прагнуть покрити сервісом якомога більше міст України.Сервіс Bolt Food ― це послуга швидкої та доступної...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Може вас зацікавити

Українська мануфактура створює унікальний сир з липою, трояндами та синім чаєм

Олексій Сінєльніков, засновник сироварні, говорить, що сир з липовим...

Американці створили перші грибні жуйки, які покращують імунітет і концентрують увагу

Жуйки виготовлені з розробленої компанією суміші Mycomatrix, що включає...

Продовольчий гігант: яскраві кольори та смаки зруйнують кордони на ринку їжі

Це – яскраві кольори, економічні пропозиції, цілісне самопочуття від...

Сімейне господарство створило енергетичні медові снеки для ЗСУ

Снек «Медова паста +292» має енергетичну цінність у 292...

Вибір редактора
В продовження теми