Візитівка столиці. Виробник «Київського Сухого Варення» розробив нові продукти — з буряку та гарбузів

Попри складний рік пандемії виробник легендарного смаколика міста Києва — «Київського Сухого Варення» — розширює виробництво новими продуктами.

spot_img

Як розповів newfood.ua Ярослав Семенець, який заснував крафтове виробництво разом зі своє дружиною Світланою у 2016 році, тепер до цукатів зі свіжих овочів, фруктів та ягід вони пропонуватимуть натуральний зефір, кекси та навіть гранолу.

Сухе варення — унікальний продукт, перші згадки про яке датуються літописами 1386 року. У XVIII-XIX столітті він був візитною карточкою міста Києва, відомою далеко за його межами. Це саме ті смаколики, якими ласували у Литві на весіллі принца Ягайла і принцеси Ядвіги. І секрет яких так і не дізналася імператриця Єлизавета.

Ярослав Семенець розповідає, що їм вдалося не тільки відродити давню технологію приготування сухого варення, але й адаптувати її до сучасних умов. Тоді сировину для майбутніх цукатів (фрукти та ягоди) варили у меду, а потім ставили сушитися у «легку піч» при температурі 36-38 градусів.

Але з огляду на те, що мед перегрівати шкідливо, його замінили на цукор, а список сировини для цукатів значно розширили.

Зараз серед смаків «сухого варення» — буряк, морква, гарбуз, яблуко, груша, полуниця, слива, вишня, кизил, лимон, апельсин та грейпфрут.

У складі лише свіжі овочі, фрукти, ягоди, жодної «хімії», барвників чи консервантів. Для особливих гурманів — корінь петрушки і пастернаку.

«Створення цукатів починається з відварювання основи у цукровому сиропі. На виході отримуємо готове «сухе варення» та натуральний, дуже високоякісний цукровий сироп, — розповідає Ярослав. — Ми довго думали, як використовувати такий сироп. З нього можна робити мармелад, коктейлі, просочувати коржі для тортів, чи, наприклад, робити зефір».

Говорить, що довго шукали партнерів, для яких могли б стати постійним постачальником сировини. Але знайти їх було знайти досить важко.

«Думаю, що все приходить у свій час. Зараз настав час зефіру та кексів», — каже співзасновних «Київського Сухого Варення».

Нещодавно компанія анонсувала запуск нових продуктів – з буряку, гарбузів та зі смаком апельсинів — і отримала безліч схвальних відгуків.

«Кожному замовнику, який купував у нас цукати, ми безкоштовно відправляли кекс і зефір. Нам важливо було, щоб ці продукти сподобались людям, ми чекали на зворотній зв’язок», — говорить він.

Ще одна нова асортиментна позиція — натуральна гранола з цукатами. «Сам дуже полюбляю нею смакувати», — усміхається Ярослав Семенець.

Додає, що великі оптові партії не планують. Виробництво «сухого варення» та суміжних товарів – це традиції, ручна робота і дуже висока якість. А ще – це плодова й овочева сировина від перевірених постачальників.

«Київське Сухе Варення» зараз має кілька каналів реалізації. Це продажі сувенірної продукції через музеї та еко-магазини, інтернет-канали.

Також присутні на роздрібних поличках «Лавки Традицій» мережі «Сільпо».

Ярослав Семенець розповідає, що з токи зору продажів минулий рік виявився складним – обсяги знизилися. Але роботу не зупиняли.

Поліпшилися продажі уже перед Новим Роком. Добре спрацювали інтернет-канали – сайт та соцмережі.

«На свята ми створили спеціальну новорічну колекцію в сувенірних жестяних баночках. Там були цукати, які масово ніколи не продавалися — з полуниці, вишні, сливи, райських яблук», — ділиться Ярослав.

Додає, що споживачам було цікаво бачити такі лоти. Також попитом користуються цукати із груш, гарбузові та цитрусові.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Microsoft відсвяткував випуск Windows 11 унікальним морозивом — зі шпалерами робочого столу

Bloom Windows 11 офіційно випустили вчора, 5 жовтня. Її вже можна безкоштовно завантажити в Центрі оновлень. Серед нововведень –...

Голландці на 3D-принтері друкують солодощі зі сміття

У всьому світі третина їжі йде у харчові відходи, навіть не доходячи до тарілки. Найпоширенішим «харчовим сміттям» у Нідерландах...

У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних інгредієнтів Whole Foods Market, який уже 9-рік підряд з’ясовує тренди,...

Український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами

Це стало можливим завдяки впровадженню італійських технологій, які значно підвищують якість продукції, повідомляє виробник.Унікальність підходу "Терлич" полягає у використанні...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії, оскільки алергія на яєчний білок є однією з найпоширеніших харчових...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Може вас зацікавити

Кенійці випустили жувальну гумку з активованим вугіллям. Розробка тривала 2 роки

Kenafric розпочинав свою діяльність як взуттєвий бізнес, а наразі...

Екоактивісти створили посуд із відходів цукрових буряків та шукають інвесторів на Kickstarter

Майк і Алекс, засновники стартапу, ставлять за мету зробити...

Вибір редактора
В продовження теми