Масло масляне. З кокосової олії створили замінник столового масла для веганів

З кокосової олії виготовили веганський замінник вершкового масла Sagana.

Масло вироблене однойменним швейцарсько-філіппінським соціальним підприємством, заснованим Шарон Каттлеєю Ромеро-Фауд та її сестрою з Маніли Шейлою, а також трьома іншими членами правління. 

Продукт виготовляють з кокосової олії, яку постачають одним джерелом у Південному Лузоні і відправляють прямо на завод-виробник. 

Пані Фауд пояснює, чому Sagana не є маргарином: «Наш солоний кокосовий продукт є рослинним замінником вершкового масла, а не – маргарину через високий вміст чистої кокосової олії – 81%, яка є аналогічною молочній». 

За її словами, масло в американському стилі має 80% жиру, а в європейському – 82%. 

«Таким чином, це класифікується як веганське масло. Маргарин або замінники маргарину мають нижчий вміст жиру і є сумішшю рослинних олій, тому найкраще перевірити маркування», – сказала вона.

Пані Фауд говорить, що Sagana Coconut Spread використовує негідровану кокосову олію; тоді як маргарин – гідрування для затвердіння рослинних олій. Під час цього процесу в якості побічного продукту утворюються шкідливі для здоров’я трансжири.

«Отже, нульовий вміст трансжиру означає відсутність закупорювання артерій, а 35% збагаченої лауринової кислоти сприяє зміцненню імунної системи», – зазначила вона.

Також додала: «Випічка з використанням веганського масла – волога, має чудову текстуру та бажаний об’єм. Ми раді, що пекарям це подобається!».

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці створили перші грибні жуйки, які покращують імунітет і концентрують увагу

Жуйки виготовлені з розробленої компанією суміші Mycomatrix, що включає екстракти грибів рейші, кордицепсу, хвоста індички, левової гриви та майтаке.Mycomatrix...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Каліфорнійці створять середовище з біомолекул для вирощування дешевого м’яса

Цей крок має на меті значно знизити витрати на культивування м’яса та пришвидшити перехід до великомасштабного виробництва.Tiamat Sciences, відомий...

Французи створили порошковий йогурт та кефір. З них можна робити солодощі і пекти піцу

Компанія Epi Ingredients презентувала нову концепцію добавок для кондитерських виробів — So Candy.Виробник йогуртових порошків пропонує їх використовувати у...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Аграрний гігант, зірки Болівуду та найбільший у світі виробник котлет взялися перевинайти м’ясо

Такі результати дослідження, оприлюдненого компанією ADM у свіжому звіті...

Голландці створили перший у світі веганський глазурований сир із ферментованої пшениці

Хоча на ринку вже існують веганські альтернативи традиційним сирам,...

Український бренд створив джин, від якого немає похмілля

Spicer – один із перших українських брендів, що створює...

Стартап розробив «смак» курки, що знижує вміст солі в супах та маринадах

Багатовидову лінію харчових добавок ProFlavor доповнила нова розробка пікантного...

Локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі

Це – розробка KosmodeHealth, стартапу заступника керівника відділу харчових...

Вибір редактора
В продовження теми