Рибний дзень. Два американці за три місяці зірвали на шкірках лосося $1 млн

Солоні хрусткі закуски з переробленої шкіри дикого лосося набувають популярності серед американських споживачів. Відомі вони під назвою Goodfish.

spot_img

Джастін Гілберт і Дуглас Рібу – засновники Harmless Harvest – хотіли, щоб їхня справа була пов’язана з морепродуктами, але не знали з чого почати. Раніше вони разом винайшли екологічно чисту кокосову воду. Чоловіки поїхали в Японію, де заглибилися в кулінарну культуру країни, в основі якої лежать морепродукти.

Там помітили прихильність споживачів до сушених рибних шкур (їх називають Шіоджаке або Шіодзаке), які зазвичай подають як начинку до багатьох японських страв або як пікантну закуску.

Гільберт подумав: «Чому ми не використовуємо шкури (в США). Навіщо викидати їх? Це все – їжа: жир та смак».

Засновники об’єдналися та почали працювати у затоці Бристоль, на Алясці. Вони використовували залишки шкур лосося від дикої нерки для створення продуктів Goodfish.

За словами Гільберта, споживацький інтерес до них проявився швидко.

«Протягом перших 90 днів ми досягли показника 1 млн доларів. За 6 місяців – 2 мільйони доларів», – сказав він.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Багет без багів. Французька компанія представила мультиволоконний хліб

Над продуктом науково-дослідна група почала працювати у 2016 році разом з Жоелем Доре, експертом з мікробіотехніки Національного інституту агрономічних...

Діабетик створив фарш із спор грибів, щоб зробити свою дієту смачніше

Goodside Foods дебютує в сегменті безм’ясного фаршу, виготовленого з рослинного білка за допомогою ферментації. Незважаючи на те, що існує багато...

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США за рік додало в ціні 10%, курятина – 6%.Канада, найбільший...

Всесвітньо відома корпорація виводить на ринок сир нового покоління

Цього тижня компанія оголосила про запуск Bold Cultr — безтваринного сиру, створеного із сироватки Perfect Day, яка сама нещодавно...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

$200 млн в майбутнє. Microsoft вкладаєтьcя у виробництво штучних яєць та м’яса.

Інвестиції будуть спрямовані на збільшення виробничих потужностей, формування бренду...

Українці придумали альтернативу шкідливим картопляним чіпсам — з моркви та буряку

Здорова їжа представлена безліччю смаків – від нейтрально овочевих...

Вибір редактора
В продовження теми