Обмежений пакет, вартість якого становить $14,99, плюс – доставка, був розпроданий за лічені години.
За даними Nature’s Fynd, лінію продуктів для сніданків планують випустити в ширшому масштабі наприкінці цього року.
Це перший продукт компанії, виготовлений методом ферментації. Більшість компаній, які виробляють альтернативи продуктам тваринного походження, починають свою діяльність з виробництва м’яса або молочних продуктів. Nature’s Fynd запускає обидва – вони виготовлені з одного і того ж ключового інгредієнта.
Компанія, заснована у 2016 році Томасом Джонайсом, – це результат наукових подорожей в деякі з найбільш віддалених районів Єллоустонського національного парку. Сам парк утворився внаслідок падіння великого метеориту. Джонайс та інші вчені вивчали, що може вижити в навколишньому середовищі, яка відрізається від земного – і виявили багатий на білок гриб.
Як сказав вчений в інтерв’ю 2019 року, гриб має адаптивний пристосований смак, швидкі темпи росту, ниткоподібну організаційну структуру, яка нагадує м’язи, та надзвичайну ефективність у використанні ресурсів для росту та підтримки себе.
Nature’s Fynd витратила багато ресурсів у 2020 році, під час підготовки до запуску продукту.
Вона розпочала виробництво на новому заводі площею 35000 квадратних футів у Чикаго, в березні минулого року, і збільшила свою команду там і в своєму науково-дослідному центрі в Боземані, штаті Монтана.