Данина Danonу. Гігант придбав компанію, яка започаткувала рух у сфері рослинної їжі

Французька Danone придбала першопрохідця у сфері виробництва рослинної іжі – компанію Follow Your Heart.

У рамках угоди молочний гігант став власником 100% акцій Follow Your Heart. Фінансові деталі злиття не розголошуються.

Минулого року Follow Your Heart відсвяткував 50 років у продовольчому просторі рослин. Це той самий виробник спредів Vegenaise, безмолочних сирів, заправок на рослинній основі та веганських замінників яєць VeganEgg.

У 2019 році Мартін Крюгер, головний операційний директор Follow Your Heart, заявляв, що доходи компанії зросли вп’ятеро з 2010 року.

Завдяки цьому придбанню портфель Danone поповнився відразу декількома торговими марками, які буквально започаткували рух рослинних замінників їжі.

Follow Your Heart розпочав свою діяльність у 1970 році як веганський прилавок для обіду в магазині натуральних продуктів у Лос-Анджелесі, який досі працює. Соєве молоко, створене компанією, дебютувало у 1996 році. У 1980-му був заснований європейський завод Alprо, пізніше – у 1987 році – на ринок вийшов піонер немолочних десертів So Delicious. Тепер це все стало власністю компанії Danone.

До слова, після покупки у 2017 році за $12,5 млрд колишньої WhiteWave Foods, Danone уже став одним із світових лідерів виробництва рослинної їжі.

Нині 10% загального обсягу продажів Danone припадає на завод WhiteWave. А генеральний директор Еммануель Фабер говорить, що це найбільш швидкозростаючий сегмент бізнесу компанії.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Продукти харчування без цукру: повний список продуктів

Цукор – це чистий вуглевод, який підвищує настрій та дає підйом енергії. У своєму чистому вигляді він не зустрічається...

Гігант кондитерського ринку додасть газу до своїх інноваційних цукерок

Жувальні цукерки Starburst знають на ринку понад 60 років. Вперше вони з’явилися в Великобританії, а сьогодні бренд представлений у...

Рейтинг зернових: найкращі варіанти для поліпшення травлення

Щодня ми вживаємо різноманітні продукти, кожен з яких має свій вплив на наш організм. Окрім білків, жирів та вуглеводів...

Жодного дня без кетчупу і майонезу. Чим шкідливі магазинні соуси, і як їх замінити?

Спагетті – тільки з кетчупом? До риби – неодмінно тартар? А овочі краще смакуватимуть з майонезом (який насправді нічого...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

На рисовому лушпинні та кавових відходах: китайці вирощують живі меблі із грибів

Ідея проєкту полягає в тому, щоб надати нове життя...

Український бренд чавить яблучні соки з канабісом та спіруліною

Сік можна, зокрема, знайти на полицях супермаркетів «Сільпо», де...

Свинина майбутнього — компанія, в яку вклався Білл Гейтс, виводить на ринок свій новий бестселер.

Після дебюту минулого тижня у Нью-Йорку за участю відомого...

Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії...

Вибір редактора
В продовження теми