Зри в корінь. Українці створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок

Foodstr - мобільний застосунок, який аналізує харчові продукти на наявність шкідливих добавок. Для аналізу досить відсканувати штрихкод товару

За допомогою камери користувач сканує штрихкод, система знаходить товар в базі даних, показує склад і оцінює загальну користь або шкоду компонентів. Інформаційна база включає 300 тис. найменувань товарів, що продаються в українських магазинах. Базу даних продуктів щодня поповнюють контент-менеджери і самі користувачі. До того ж, користувачі мають можливість створювати списки продуктів на закупівлю, ділитися ними з іншими користувачами і разом відзначати придбані товари.

Засновниками стартапу є троє українців — Іван Іванов, Міша Мінов та Павло Ковальов. Наразі у команді працює 13 людей.

Розробка MVP (ред. – minimum viable product – продукт, що має мінімальні, але достатні для задоволення перших споживачів функції) Foodstr зайняла 3-4 місяці.   В стартап засновники інвестували близько $70 000.

«Такий проект перший в Україні. Ми прагнемо зробити своїх земляків здоровішими та розвинути критичне ставлення до оманливих обіцянок на обгортках», – зазначено на сайті стартапу.

Поки що продукт абсолютно безкоштовний. У наступних версіях з’явиться підписка на додаткові функції.

Причиною появи стартапу засновники називають велике розмаїття продуктів на ринку. «Простій людині складно вибрати з того, що лежить на полицях магазину».

Команда розробила базову версію, для тестування якої залучили друзів з early adopters. Перш ніж додати будь-який функціонал, проводять A/B-тестування і отримують відгук від аудиторії, яка вже користується продуктом.

Крім того, проводять аналіз акутальності та затребуваності продукту – чи полегшить він життя користувачів, спростивши шлях до головної мети – безпечної та швидкої покупки. Після всіх перевірок додають функцію у застосунок.

Джерело: AIN, foodstr

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Колишній науковець з Херсонщини варить кавунове варення та чавить олію з його насіння

Пекмез, або так званий «кавуновий мед», — це густа за консистенцією солодка маса, яка отримується шляхом випарювання кавунової сировини...

Unilever очікує, що продажі альтернативного білка зростуть на $1 млрд

Продовольчий гігант планує наростити продажі альтернативний білок до 1,2 млрд євро протягом наступних п'яти-семи років. М’ясо продаватиметься під власним...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

М’ясо, вирощене в лабораторії, незабаром заповнить супермаркети США

FDA заявило, що готове схвалити продаж вирощеного в лабораторії м'яса інших виробників. Зараз регулятор "веде переговори з кількома компаніями", включаючи...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Напиши якось смачно: принтери з їстівними чорнилами тепер друкують по кілька зображень за раз

Відтепер обладнання працює на ручній подачі Це дозволяє за один...

Вчені надрукували кальмарів з водоростей та відходів виробництва локшини

Отримані кільця кальмара вирізняються своїм вмістом білка. Їх можна...

Засновник соцмережі поїтиме корів пивом, щоб виростити найсмачнішу яловичину

Цукерберг, чиї статки становлять $126,5 млрд, з 2014 року...

Вибір редактора
В продовження теми