Зри в корінь. Українці створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок

Foodstr - мобільний застосунок, який аналізує харчові продукти на наявність шкідливих добавок. Для аналізу досить відсканувати штрихкод товару

За допомогою камери користувач сканує штрихкод, система знаходить товар в базі даних, показує склад і оцінює загальну користь або шкоду компонентів. Інформаційна база включає 300 тис. найменувань товарів, що продаються в українських магазинах. Базу даних продуктів щодня поповнюють контент-менеджери і самі користувачі. До того ж, користувачі мають можливість створювати списки продуктів на закупівлю, ділитися ними з іншими користувачами і разом відзначати придбані товари.

Засновниками стартапу є троє українців — Іван Іванов, Міша Мінов та Павло Ковальов. Наразі у команді працює 13 людей.

Розробка MVP (ред. – minimum viable product – продукт, що має мінімальні, але достатні для задоволення перших споживачів функції) Foodstr зайняла 3-4 місяці.   В стартап засновники інвестували близько $70 000.

«Такий проект перший в Україні. Ми прагнемо зробити своїх земляків здоровішими та розвинути критичне ставлення до оманливих обіцянок на обгортках», – зазначено на сайті стартапу.

Поки що продукт абсолютно безкоштовний. У наступних версіях з’явиться підписка на додаткові функції.

Причиною появи стартапу засновники називають велике розмаїття продуктів на ринку. «Простій людині складно вибрати з того, що лежить на полицях магазину».

Команда розробила базову версію, для тестування якої залучили друзів з early adopters. Перш ніж додати будь-який функціонал, проводять A/B-тестування і отримують відгук від аудиторії, яка вже користується продуктом.

Крім того, проводять аналіз акутальності та затребуваності продукту – чи полегшить він життя користувачів, спростивши шлях до головної мети – безпечної та швидкої покупки. Після всіх перевірок додають функцію у застосунок.

Джерело: AIN, foodstr

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

М’ясо із скандинавського вівса проривається до ресторанів 16 країн, включаючи Європу і США

Проте досі є підприємці, які бачать багато місця у сегменті несправжнього м’яса. Одна з таких – Майя Ітконен, засновниця...

Новини про альтернативний білок

Незважаючи на Covid-19, обсяги фінансування розробки та виробництва альтернативного білку в 2020 р. майже втричі перевищили показники 2019 р....

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських країнах, включаючи Велику Британію, Нідерланди, Іспанію та Німеччину.Він виготовлятиметься з...

Піранья із корнеплоду — на прилавках з’явилися нові продукти від стартапів

Лінійка продуктів включає рослинні версії популярної риби, як-от лосось, копчений лосось і тунець, а також інноваційні варіанти, які досі...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

VOLIA ДО ПЕРЕМОГИ: індустріальний парк у Вінниці — шлях до нової foodtech екосистеми

Парк має стати справжнім інкубатором для проєктів у харчовій...

Перший віскі зі смаком кави — американці створили напій з невгамовним ковбойським духом

Kentucky Coffee уособлює невгамовний ковбойський дух та два традиційних...

New Food Summit 2024: ключові тенденції та виклики агріфуд-галузі

Тренди та зміни на ринку агріфуду Найбільше на галузь наразі...

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила...

Корейці вироблятимуть найдешевші лабораторні стейки у світі — по 90 грн за кілограм

Вирішальне значення для зниження собівартості клітинного м’яса буде мати...

Вибір редактора
В продовження теми