Без звуків «Му». Продажі рослинного молока різко зросли під час пандемії

За даними Nielsen, особливо швидко зростали продажі вівсяного молока: за дев'ять місяців 2020 року його було продано вдвічі більше, ніж в 2019-ому

spot_img

Згідно дослідження Асоціації рослинних харчових продуктів, у 2019 році рослинне молоко становило 14% від всього ринку молока. Ринок рослинного молока зріз на 5% за рік у порівнянні з незмінним зростанням молока тваринного походження. За 2020 рік даних ще немає, однак аналітики прогнозують, що темпи зростання будуть вищими.

Як зазначається у дослідженні, продажі рослинного молока різко зросли під час пандемії, особливо в перші місяці кризи в галузі охорони здоров’я. Особливо швидко зростали продажі вівсяного молока – за дев’ять місяців 2020 року більше ніж у 2 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Спад в сфері громадського харчування через пандемію в першій половині 2020 року знизив попит на молочні продукти тваринного походження, тому деяким виробникам довелося відмовитися від цього продукту. Згідно з грудневим звітом Rabobank, з тих пір попит виріс, і аналітики з оптимізмом дивляться на зростання цього сегменту, але для цього буде потрібен час.

Тим часом, молочна промисловість, схоже, дотримується фінансової теорії, яка не відповідала дійсності протягом багатьох років: всі п’ють молоко, тому галузь завжди буде прибутковою.

Однак, аналітики виявили, що насправді ціни на молоко тваринного походження занадто низькі. Згідно даних дослідницької компанії Mintec, при оцінці компонентів вартості літра молока найбільша частка припадає на сировину. Звичайне молоко майже не пов’язане з витратами на дослідження і розробки або маркетинг. Молоко рослинного походження дорожче через технологічні процеси, упаковку і необхідність постійних досліджень та маркетингу в цьому сегменті.

Очевидно, що традиційній молочної промисловості необхідно модернізувати свої стратегії ціноутворення, а також просувати на ринок позитивні аспекти своєї продукції. Наприклад, у Mintec визначили, що молоко тваринного походження має більш високу харчову цінність в порівнянні з декількома альтернативами на рослинній основі. Єдине молоко на рослинній основі, яке хоч трохи наблизилося, — це вівсяне молоко, в якому все ще набагато менше білка.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

McDonald’s починає розливати каву у багаторазові чашки. Вони проходитимуть три стадії очистки

Ініціатива гіганта фаст-фуду стартує з Англії. У шести філіях McDonald’s відвідувачам запропонують чашки, які можна використовувати безліч разів.Пілотне партнерство...

За сім років гамбургери на клітинній основі здешевшали у 28 000 разів

Після того, як голандська компанія Mosa Meat представила перший у світі гамбургер з клітинного м'яса в 2013 році (процес...

Алкоголь, протеїн та гриби, які паралізують комах — на ринку з’явився еволюційний сік майбутнього

Еволюційний алкогольний сік Build містить біоідентичний яєчний білок The Every Company EVERY ProteinTM, виготовлений за допомогою технології точного бродіння. EVERY...

Вкруту. Із мікропротеїну та водоростей створили перше у світі ціле рослинне яйце

Яйце виготовлене з ферментованого мікропротеїну та морських водоростей, має у своєму складі незамінні амінокислоти, подібно до тваринних білків та...

Українці варять у Таїланді шоколад зі смаком борщу. Без м’яса

Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії "Inspired by Ukraine", став частиною лінійки продукції, натхненної культурами...

Виробник їжі з повітря розмістив акції на біржі та хоче закріпитися на світовому ринку

Цей стратегічний крок дозволить компанії розширити свою діяльність і просувати інноваційний білок Solein на світові ринки. Solein — це революційний...

Може вас зацікавити

На Закарпатті варять сири та загортають у кропиву – як у давні часи

Засновниця сироварні Наталія Ковач свій перший сир – камамбер...

Японці розробили стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб...

Вибір редактора
В продовження теми