Без звуків «Му». Продажі рослинного молока різко зросли під час пандемії

За даними Nielsen, особливо швидко зростали продажі вівсяного молока: за дев'ять місяців 2020 року його було продано вдвічі більше, ніж в 2019-ому

Згідно дослідження Асоціації рослинних харчових продуктів, у 2019 році рослинне молоко становило 14% від всього ринку молока. Ринок рослинного молока зріз на 5% за рік у порівнянні з незмінним зростанням молока тваринного походження. За 2020 рік даних ще немає, однак аналітики прогнозують, що темпи зростання будуть вищими.

Як зазначається у дослідженні, продажі рослинного молока різко зросли під час пандемії, особливо в перші місяці кризи в галузі охорони здоров’я. Особливо швидко зростали продажі вівсяного молока – за дев’ять місяців 2020 року більше ніж у 2 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Спад в сфері громадського харчування через пандемію в першій половині 2020 року знизив попит на молочні продукти тваринного походження, тому деяким виробникам довелося відмовитися від цього продукту. Згідно з грудневим звітом Rabobank, з тих пір попит виріс, і аналітики з оптимізмом дивляться на зростання цього сегменту, але для цього буде потрібен час.

Тим часом, молочна промисловість, схоже, дотримується фінансової теорії, яка не відповідала дійсності протягом багатьох років: всі п’ють молоко, тому галузь завжди буде прибутковою.

Однак, аналітики виявили, що насправді ціни на молоко тваринного походження занадто низькі. Згідно даних дослідницької компанії Mintec, при оцінці компонентів вартості літра молока найбільша частка припадає на сировину. Звичайне молоко майже не пов’язане з витратами на дослідження і розробки або маркетинг. Молоко рослинного походження дорожче через технологічні процеси, упаковку і необхідність постійних досліджень та маркетингу в цьому сегменті.

Очевидно, що традиційній молочної промисловості необхідно модернізувати свої стратегії ціноутворення, а також просувати на ринок позитивні аспекти своєї продукції. Наприклад, у Mintec визначили, що молоко тваринного походження має більш високу харчову цінність в порівнянні з декількома альтернативами на рослинній основі. Єдине молоко на рослинній основі, яке хоч трохи наблизилося, — це вівсяне молоко, в якому все ще набагато менше білка.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап вирощує у лабораторії чорну ікру на звичайному грибному корінні

Міцелій — це коренева структура грибів, яка складається з тонких ниток і слугує основою для росту грибних тіл. Він...

Дизайнерка з Іспанії перетворює харчові відходи на засоби по догляду за шкірою

Віра виготовляє продукти по догляду за шкірою із фруктів, наприклад з апельсинів, від яких відмовилися супермаркети, оскільки вони не...

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до 10 000 євро (приблизно 400 тис. грн). Взяти участь у грантовій...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Вуличний фаст-фуд, водорості та гриби — їжа цього року. Дослідження.

Американські аналітики доходять висновку, що найкращі перспективи в поточних...

Фінський стартап будує першу у світі фабрику для виробництва білка з повітря

Нові виробничі потужності під назвою Factory 01 дозволить масштабувати...

В Іспанії створили упаковку із сироватки. Вона подовжить термін зберігання сиру на 50%

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, з 18...

Зона комфорту з Amazon. Рітейлер відкрив перший в Європі безконтактний супермаркет

Можливість скупитися продуктами з використанням інноваційних технологій отримали британці....

У Сінгапурі будують перший автоматизований завод з виробництва рослинних морепродуктів

Нова фабрика буде служити виробничим майданчиком компанії, де розміщуватиметься...

Вибір редактора
В продовження теми