Без звуків «Му». Продажі рослинного молока різко зросли під час пандемії

За даними Nielsen, особливо швидко зростали продажі вівсяного молока: за дев'ять місяців 2020 року його було продано вдвічі більше, ніж в 2019-ому

Згідно дослідження Асоціації рослинних харчових продуктів, у 2019 році рослинне молоко становило 14% від всього ринку молока. Ринок рослинного молока зріз на 5% за рік у порівнянні з незмінним зростанням молока тваринного походження. За 2020 рік даних ще немає, однак аналітики прогнозують, що темпи зростання будуть вищими.

Як зазначається у дослідженні, продажі рослинного молока різко зросли під час пандемії, особливо в перші місяці кризи в галузі охорони здоров’я. Особливо швидко зростали продажі вівсяного молока – за дев’ять місяців 2020 року більше ніж у 2 рази порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Спад в сфері громадського харчування через пандемію в першій половині 2020 року знизив попит на молочні продукти тваринного походження, тому деяким виробникам довелося відмовитися від цього продукту. Згідно з грудневим звітом Rabobank, з тих пір попит виріс, і аналітики з оптимізмом дивляться на зростання цього сегменту, але для цього буде потрібен час.

Тим часом, молочна промисловість, схоже, дотримується фінансової теорії, яка не відповідала дійсності протягом багатьох років: всі п’ють молоко, тому галузь завжди буде прибутковою.

Однак, аналітики виявили, що насправді ціни на молоко тваринного походження занадто низькі. Згідно даних дослідницької компанії Mintec, при оцінці компонентів вартості літра молока найбільша частка припадає на сировину. Звичайне молоко майже не пов’язане з витратами на дослідження і розробки або маркетинг. Молоко рослинного походження дорожче через технологічні процеси, упаковку і необхідність постійних досліджень та маркетингу в цьому сегменті.

Очевидно, що традиційній молочної промисловості необхідно модернізувати свої стратегії ціноутворення, а також просувати на ринок позитивні аспекти своєї продукції. Наприклад, у Mintec визначили, що молоко тваринного походження має більш високу харчову цінність в порівнянні з декількома альтернативами на рослинній основі. Єдине молоко на рослинній основі, яке хоч трохи наблизилося, — це вівсяне молоко, в якому все ще набагато менше білка.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Перша риба з 3D-принтера йде у маси. Зараз можна стати її інвестором

Цільне філе лосося виготовляють на основі мікропротеїну за технологію екструзії. Це дозволяє поєднати різні типи пластів та волокон та...

Триатлоніст створив інноваційне пиво для відновлення м’язів після фітнесу

Такий напій розробив стартап Goxoa. Після досліджень компанія зварила зволожувальне пиво для спортсменів – воно збагачене мінеральними солями, ізотонічне...

Збудували перший у світі завод для виробництва білка з каноли. З нього отримають яйця та морепродукти

Раніше компанія створила «ідеальний» білок з гороху, що має більш нейтральний смак за відомі аналоги, тому може застосовуватись для...

Тренди ресторанного бізнесу: ТОП трендів 2022 року

Незважаючи на те, яким важким минулий рік став для ресторанної галузі, у 2021 році відкрилося безліч нових закладів; а...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

На Закарпатті крафтярі роблять сушлики із м’яса та гарбузів

Це — 100% м’ясо, усушене за допомогою дегідратора на...

Нідерландський стартап створює протеїн із стебел помідорів та трави

Grassa отримала фінансування в рамках участі у змаганні для...

Поляки створили шоколад із верблюжого молока і привчатимуть до нього Європу

«Верблюже молоко підходить для людей з непереносимістю лактози, цукровим...

Вибір редактора
В продовження теми