Марсіанське меню. Українська компанія «варить» космічний борщ та сублімує йогурти

Подібні технології для приготування їжі для астронавтів використовує NASA

Космічні банани, космічний борщ та навіть омлет. І космос – це не тільки про смак, але й унікальну технологію виробництва.

Таку розробила дніпропетровська компанія Cryovit. Її команда першою в Україні створила високотехнологічне обладнання для сублімації овочів, фруктів і ягід, яке можна використовувати як у домашніх умовах, так і для промислових виробництв.

Нещодавно Cryovit запустила виробництво космічного морозива. Також у асортименті – сублімовані овочі, фрукти, ягоди, кисломолочні продукти.

Кавун, абрикос, полуниця, вишня, кабачки, баклажани – тепер всіма сезонними продуктами можна смакувати круглий рік.

Також технологія сублімації дозволяє виготовляти порошки, які можна використовувати в кондитерських та інших харчових цілей.

Приміром, Cryovit сушить та подрібнює в порошок фіотетовий батат, отримуючи натуральний барвник.

«Використання порошку солодкого батату дає можливість пограти з кольором страв – від ніжно-рожевого до насиченого фіолетового, – розповідають у компанії. – Порошок дрібного помелу підійде для мусів, зефіру, желе, шоколаду та кремів».

По суті, компанія отримує унікальні продукти, в яких залишається смак, колір, аромат початкової сировини. Їх термін зберігання збільшується в рази, це можливо без додавання консервантів, хімічних стабілізаторів або інших поширених технологій консервації.

Подібні технології для приготування їжі для астронавтів використовує NASA. Саме тому Cryovit називає свої продукти космічними.

Так, суміш із пакету за 7 хвилин можна перетворити у наваристий борщ з м’ясом та капустою. А на десерт – фруктово-йогуртовий дропс, йогурт із фруктами, який має весь бактеріальний профіль кисломолочного продукту.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

3000 років тому європейці варили сир з пліснявою — докази знайшли у туалеті

Тобто майже три тисячоліття тому робітники соляної шахти в Австрії уже володіли складною технологією виробництва сиру та пива.Результати досліджень...

Всесвітньо відомий бренд запускає перше в історії пиво Сонця – з вітаміном D

Sunbrew дебютує в Канаді цього місяця, пізніше цього року з’явиться у Великобританії, а потім на інших ключових ринках Європи,...

Діабетик створив фарш із спор грибів, щоб зробити свою дієту смачніше

Goodside Foods дебютує в сегменті безм’ясного фаршу, виготовленого з рослинного білка за допомогою ферментації. Незважаючи на те, що існує багато...

Кава, авокадо, родзинки та цибуля — чому це небезпечно для тварин. Дослідження.

Згідно з дослідженням Gradus Research та Royal Canin, майже половина (47%) українських власників собак та третина (32%) власників котів...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

"Нова кухня" знову почала виробництво супів у Славутичі на...

Європейський інвестбанк вперше виділив 20 млн євро на альтернативне м’ясо

Компанія підписала кредитну угоду на 20 млн євро, що...

Nestlé модернізує центр, де експерти дегустуватимуть інноваційну їжу для Азії

R&D-центр в Сінгапурі має стратегічне значення для компанії. Саме...

Штучний інтелект створює унікальні рецепти для підписників ChatGPT Plus

Першими, хто зможе протестувати віртуального шеф-кухара, стали підписники платної...

Стартап створив білок з пива та картоплі. Технологія може стати промисловою

Аналітики підрахували, що до 2050 року завдяки світовому приросту...

Вибір редактора
В продовження теми