Марсіанське меню. Українська компанія «варить» космічний борщ та сублімує йогурти

Подібні технології для приготування їжі для астронавтів використовує NASA

Космічні банани, космічний борщ та навіть омлет. І космос – це не тільки про смак, але й унікальну технологію виробництва.

Таку розробила дніпропетровська компанія Cryovit. Її команда першою в Україні створила високотехнологічне обладнання для сублімації овочів, фруктів і ягід, яке можна використовувати як у домашніх умовах, так і для промислових виробництв.

Нещодавно Cryovit запустила виробництво космічного морозива. Також у асортименті – сублімовані овочі, фрукти, ягоди, кисломолочні продукти.

Кавун, абрикос, полуниця, вишня, кабачки, баклажани – тепер всіма сезонними продуктами можна смакувати круглий рік.

Також технологія сублімації дозволяє виготовляти порошки, які можна використовувати в кондитерських та інших харчових цілей.

Приміром, Cryovit сушить та подрібнює в порошок фіотетовий батат, отримуючи натуральний барвник.

«Використання порошку солодкого батату дає можливість пограти з кольором страв – від ніжно-рожевого до насиченого фіолетового, – розповідають у компанії. – Порошок дрібного помелу підійде для мусів, зефіру, желе, шоколаду та кремів».

По суті, компанія отримує унікальні продукти, в яких залишається смак, колір, аромат початкової сировини. Їх термін зберігання збільшується в рази, це можливо без додавання консервантів, хімічних стабілізаторів або інших поширених технологій консервації.

Подібні технології для приготування їжі для астронавтів використовує NASA. Саме тому Cryovit називає свої продукти космічними.

Так, суміш із пакету за 7 хвилин можна перетворити у наваристий борщ з м’ясом та капустою. А на десерт – фруктово-йогуртовий дропс, йогурт із фруктами, який має весь бактеріальний профіль кисломолочного продукту.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Споживачі активно переходять на рослинні яйця: зростає ринок, з’являються нові продукти

Згідно з даними, зібраними некомерційною організацією Good Food Institute та Plant Based Foods Association, у 2022 році сегмент яєць...

Пластикову упаковку замінить папір, покритий білками та БАДами

Нова упаковка не містить жодного пластику. Більше того, вона подовжує термін зберігання продуктів.У рамках проекту «BioActiveMaterials» група дослідників вирішила...

Творець першої у світі лабораторної риби поглине ще одну велику компанію

Ця угода призведе до появи світового лідера в галузі клітинного сільського господарства Об’єднане підприємство збереже назву Umami Bioworks і очолюватиме...

Стартапи у сфері foodtech: ТОП-10 інноваційних проєктів 2024 року

Сфера Foodtech швидко розвивається, і нові стартапи вносять значні зміни у спосіб, яким ми вирощуємо, виробляємо та споживаємо їжу....

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Післяпологові бокси та швидкоїжа для студентів — ініціативи, які отримали по $50 тис. від ринкового гіганта

Проєкт забезпечує підтримку жінок протягом восьми тижнів після народження...

Вегетаріанство – система збалансованого харчування: переваги та недоліки. Чи корисно буде вегетаріанцем?

Збалансоване правильне харчування є основою здорового способу життя та...

Інноваційні рослинні яйця можна варити та смажити — виглядають як звичайні

Ці продукти можна використовувати для смаження, випічки та приготування...

Сінгапурські вчені знайшли заміну яйцям для майонезу у відходах пивоварень

Він не містить у складі традиційних яєць чи молочних...

Вибір редактора
В продовження теми