Зроби паузу: Nestlé запускає веганський KitKat, на розробку якого пішло два роки

Невдовзі «зробити перерву» можна буде у веганському стилі. Швейцарський харчовий гігант Nestlé запускає баточник KitKat повністю з рослинних інгредієнтів.

KitKat V – це ті ж самі легендарні вафлі, покриті шоколадом, але без тваринного молока. Його замінили рисовою сумішшю, але компанія запевняє, що ґрунтовно попрацювала над смаком веганського продукту.

За словами Олександра фон Майло, керівника кондитерського бізнесу Nestle, KitKat для веганів буде продаватися через Інтернет та у вибраних магазинах на декількох ринках, включаючи Великобританію. Це пробний запуск продукту перед можливим повномасштабним виходом на ринок.

Розробка KitKat V зайняла близько двох років.

Основна проблема полягала у виборі альтернатив молочному шоколаду. Він мав добре поєднувався з какао та цукром для отримання кремової текстури. Деякі замінники, такі як соєві або мигдальні суміші, не пройшли випробовування, говорить фон Майо.

Незважаючи на те, що сьогодні існують невеликі компанії, які виробляють веганський молочний шоколад, більшість популярних брендів ще не долучилися до цієї тенденції. Компанія Lindt & Spruengli AG, відома своїми пасхальними кроликами, загорнутими у золоту фольгу, почала продавати шоколадні батончики на основі вівсяного молока під маркою Hello. Також компанія Mars Inc. представила веганську версію своїх батончиків Galaxy у Великобританії.

«Попит на продукти рослинного походження зростає скрізь. Зробити KitKat веганським було логічно та очевидно», – сказав фон Майо.

До слова, кондитерські вироби – одна з останніх категорій Nestlé, яка приєдналася до рослинного напрямку. Торік Nestlé Purina представила лінійку комбінованих кормів для домашніх тварин, додавши до м’ясного білка комах та рослинний білок з квасолі фави та пшона.

Минулого року Nestlé представила ковбасні замінники. Також компанія виготовляє рослинний фарш, немолочне морозиво та кавові продукти з замінниками тваринного молока.

Джерела: Food&Living Vegan та Bloomberg

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Samsung створила робота, який прибере речі, сервірує стіл, завантажить посудомийку та принесе вино

Робот має один маніпулятор з трьома шарнірами (умовно в плечі, лікті і на зап'ясті) — з клешнею, яка здатна...

Нідерландський стартап створює протеїн із стебел помідорів та трави

Grassa отримала фінансування в рамках участі у змаганні для стартапів з перероблення побічних потоків садівництва на цінні протеїни, ферменти...

На олії з мікробів смажатимуть котлети та картоплю фрі — краще для екології та здоров’я

Інновація потрапила на прилавки роздрібних точок продажу рік тому, проте це – дебют стартапу у закладах громадського харчування.Культивована олія...

Алекс Коваленко

Український підприємець-новатор у сфері foodtech. Ідеолог та драйвер створення екосистеми VOLIA, співзасновник компанії з управління індустріальними та технопарками Uparks,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Велика цукрова компанія створила соковите рослинне м’ясо із жому

Fidesse – це інгредієнт, який має надати ідеальної текстури...

Українці роблять унікальні продукти із в’єтнамського органічного горіху

Сімейне виробництво заснувало подружжя веганів – Василь Трачук та...

Українська компанія виготовила для Ізраїля кошерний пряник до єврейського нового року

Після складнощів в логістиці, викликаних воєнним станом в країні,...

Найбільша українська мережа пекарень відкрила перший заклад у Празі

Заклад відкрився в самому центрі Праги в ТЦ Palladium,...

Вибір редактора
В продовження теми