Зроби паузу: Nestlé запускає веганський KitKat, на розробку якого пішло два роки

Невдовзі «зробити перерву» можна буде у веганському стилі. Швейцарський харчовий гігант Nestlé запускає баточник KitKat повністю з рослинних інгредієнтів.

KitKat V – це ті ж самі легендарні вафлі, покриті шоколадом, але без тваринного молока. Його замінили рисовою сумішшю, але компанія запевняє, що ґрунтовно попрацювала над смаком веганського продукту.

За словами Олександра фон Майло, керівника кондитерського бізнесу Nestle, KitKat для веганів буде продаватися через Інтернет та у вибраних магазинах на декількох ринках, включаючи Великобританію. Це пробний запуск продукту перед можливим повномасштабним виходом на ринок.

Розробка KitKat V зайняла близько двох років.

Основна проблема полягала у виборі альтернатив молочному шоколаду. Він мав добре поєднувався з какао та цукром для отримання кремової текстури. Деякі замінники, такі як соєві або мигдальні суміші, не пройшли випробовування, говорить фон Майо.

Незважаючи на те, що сьогодні існують невеликі компанії, які виробляють веганський молочний шоколад, більшість популярних брендів ще не долучилися до цієї тенденції. Компанія Lindt & Spruengli AG, відома своїми пасхальними кроликами, загорнутими у золоту фольгу, почала продавати шоколадні батончики на основі вівсяного молока під маркою Hello. Також компанія Mars Inc. представила веганську версію своїх батончиків Galaxy у Великобританії.

«Попит на продукти рослинного походження зростає скрізь. Зробити KitKat веганським було логічно та очевидно», – сказав фон Майо.

До слова, кондитерські вироби – одна з останніх категорій Nestlé, яка приєдналася до рослинного напрямку. Торік Nestlé Purina представила лінійку комбінованих кормів для домашніх тварин, додавши до м’ясного білка комах та рослинний білок з квасолі фави та пшона.

Минулого року Nestlé представила ковбасні замінники. Також компанія виготовляє рослинний фарш, немолочне морозиво та кавові продукти з замінниками тваринного молока.

Джерела: Food&Living Vegan та Bloomberg

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Тарілка» на всіх. В Україні запрацював перший банк їжі

Організацію у 2019 році створив у Львові українець Ростислав Косюра, який до цього 23 роки прожив у Німеччині та...

Харчовий гігант вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом

У рамках угоди Coca‑Cola виділила $1,1 млрд на Microsoft Cloud з його генеративним штучним інтелектом та можливостями використання у...

Британці за допомогою точного бродіння розробили молоко наступного покоління для мільйонів

Швидкозростаючий британський бренд альтернативних молочних продуктів Mighty збирає $10 млн інвестицій для міжнародної експансії. Частину коштів Mighty спрямує на інноваційну...

Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест. З вигляду він нагадує формовий житній хліб та має обсмажену...

Danone, Michelin та Crédit Agricole будують платформу для створення їжі з грибків та бактерій

Цей новий центр зосередиться на точному бродінні — передовій технології виробництва сталих альтернатив продуктам тваринного та викопного походження.Точне бродіння...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Може вас зацікавити

Інноваційний український foodtech зародиться із кластерів із потужними R&D центрами — Борис Шестопалов, HD-group

Як забезпечити цю трансформацію — newfood.ua розповів Борис Шестопалов,...

Вибір редактора
В продовження теми