Дизайнерка з Іспанії перетворює харчові відходи на засоби по догляду за шкірою

Іспанська дизайнерка Джулія Рока Віра використовує недосконалі, з косметичної точки зору, фрукти та овочі у виробництві косметики

Віра виготовляє продукти по догляду за шкірою із фруктів, наприклад з апельсинів, від яких відмовилися супермаркети, оскільки вони не відповідали критеріям товарного вигляду. З таких апельсинів вона створила зволожуючий крем, мило, ароматичну суміш та сік для пиття під загальним брендом Lleig (каталонською мовою означає «потворний»).

Натхнення Віра знаходить у співпраці з Espigoladors —  соціальним проектом, який виступає за більш раціональне використання продуктів харчування.

Наразі проект Lleig — це більше крафтовий бренд, ніж масовий продукт. Основна його мета — розповісти людям про те, що можна зробити з непотрібними продуктами, не викидаючи їх на смітник. Зі слів Віри виготовляти косметику можна також з яблук, бананів, моркви та інших фруктів і овочів.

Порятунок продуктів, які втратили товарний вигляд, є досить новою сферою харчової промисловості. Основні її гравці на американському ринку — такі компанії як Misfits Market та Imperfect Foods. Вони збирають відбраковану, але придатну до вживання їжу та продають її зі знижками.

Чи стане виробництво засобів догляду за шкірою з таких «врятованих» продуктів масштабним зараз складно сказати. Однак це може бути ще однією ідеєю, як продуктам не потрапляти на смітник.

Нагадаємо, глобальний переробник тропічних фруктів Frutco і постачальник рослинних інгредієнтів Fooditive об’єдналися для боротьби з харчовими відходами з новою лінією підсолоджувачів в Європі на основі бананової шкірки.

Джерело

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українці створили їжу для екстремальних умов. Її беруть на Еверест, в Антарктиду та на фронт

ЇDLO була заснована у 2016 році підприємцями Іваном Кисилицею, Михайлом Темпером та Сергієм Андрєєвим.Продукти ЇDLO побували на Евересті та...

У ресторанах з’явилася перша рослинна ягнятина, яка смачніша за спражнє м’ясо

Стартап запевняє, що йому вдалося відтворити смак і текстуру баранячого м’яса завдяки фірмовій суміші гороху та білку. Ягнятина вийшла соковита...

Продажі веганської їжі зросли на 500%: рітейлери звітують про небувалий попит

Мережа пояснює цей ривок збільшенням популярності рослинної їжі.У січні Aldi проводила кампанію Veganuary, назва якої походить від двох слів...

На підтримку жіночого підприємництва можна отримати $5000 гранту

Проект спрямований на зміцнення економічних можливостей жінок під час війни та у післявоєнний період, з акцентом на інтеграцію жінок...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

Може вас зацікавити

За десять років існування ринку лабораторного м’яса на ньому з’явилося 150 гравців

За цей час Mosa Meat розпочала будівництво гігантського заводу...

Ізраїльський стартап вирощує в лабораторії 700 грамів курячого жиру за раз. Це — найбільше у світі

Технологія стартапу побудована на платформі Peace of Meat, бельгійської...

Прориви ринку foodtech: від найшвидшого протеїну до передачі ароматів на відстані

Німці, які навчились за допомогою мікробів виробляти найшвидший протеїн...

В Ісландії печуть хліб на геотермальних джерелах: закопують у пісок та чекають 24 години

Повітря пахне сіркою, а крізь чорний пісок пробивається гаряча...

Вибір редактора
В продовження теми