Букети на обід. Міні-ферма під Києвом вирощує для ресторанів їстівні квіти

«МоркваФерма», сімейне міні-господарство поблизу Борисполя (Київська область), разом з традиційною картоплею та цибулею взялося вирощувати незвичайну нішову продукцію – їстівні квіти.

Настурції, кілька сортів чорнобривців, нагідки, цвіт кабачків та цукіні, білі і сині квіти огірочника лікарського – це далеко не весь перелік того, що може опинитися на вашій тарілці.

Взимку, коли для квітів не сезон, «МоркваФерма» пропонує не менш корисну заміну – мікрогрін. Молоді ростки капусти, редиски, дайкону, соняшнику, броколі  та гороху продають відразу порційними упаковками.

Як альтернатива – мікс сезонної зелені для тижневого споживання.

Виробництво разом зі своїм чоловіком Дмитром заснувала Ірина Кроль. Розповідає, що ідея з’явилася після появи першої дитини. Тоді сім’я відчула на собі нестачу якісної свіжої зелені.

Ірина Кроль зі своїм чоловіком Дмитром

Разом вони постачають квіти та мікрозелень до київських ресторанів.

«Їстівні квіти – це не той продукт, без якого не виживе жоден ресторан. Проте ця ніша є дуже привабливою та перспективною», – говорить Ірина Кроль.

Маючи невелику ділянку в 50 соток, на ній не залишають без уваги жодний сантиметр землі.

Весь обробіток проводять вручну, що відкидає необхідність вносити хімічні пестициди.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Що їсти веганам на Різдво: 12 страв для святкового столу

Якщо ви хочете влаштувати святкову вечерю без продуктів тваринного походження, ось 12 ідей, які обов’язково сподобаються найзатятішим веганам та...

Виробникам морозива, соків та готових страв роздадуть по 4 тис євро грантів

Гранти надаватимуться задля підтримки відновлення підприємницької діяльності на територіях України, що найбільше постраждали від бойових дій та були окуповані,...

Українцям допоможуть перетворити ідеї інноваційної їжі на бізнес

Go To Business — програма, яка допоможе українцям розвивати та реалізовувати унікальні підприємницькі ідеї.Програма складається з двох буткемпів тривалістю...

Клієнтам Uber Eats ланчі доставлятимуть роботи

Роботизована служба доставки на вимогу буде доступна клієнтам Uber Eats на початку наступного року в Лос-Анджелесі.Serve Robotics пропонує запатентовану...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

З’являться перші молочні продукти на лабораторній сироватці, яка повністю ідентична коров’ячій

Daisy Lab налагодила повний виробничий процес — від мікробів...

Американський стартап MeliBio розробив прототип синтетичного меду

Американський стартап MeliBio створив прототип, який «нагадує за смаком,...

$80 млн на хмарні біореактори: виробництво їжі майбутнього поставлять на потік

У сфері біоферментації не бракує інновацій. Натомість спостерігається явний...

Danone створила йогурт, який можна їсти виделкою. Поки без ножа

Oikos – це грецький знежирений йогурт. Вміст фруктів у...

Вибір редактора
В продовження теми